Bilecik’te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında; “Dikkat Eder misiniz?” "Aktivite Bozukluğu ve Dikkat Eksikliği Olan Öğrencilerin Tanılanması Projesi"nin açılış toplantısı yapıldı.
Proje açılış toplantısına Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler ve bazı il müdürleri ile okul idarecileri katıldı. 2015 yılında Bilecik’te kabul edilen üç projeden biri olan proje bölgede illerinde konu olarak bir ilk olması ile de dikkat çekiyor. Dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğu olan öğrenci ve aileleri ile öğretmenlere eğitim vermek, toplumda farkındalık oluşturulmasını sağlamak, dikkat eksikliği ve aktivite bozukluğunun il çapında tanınmasını sağlamak, kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan proje tüm il çapında uygulanacak.
Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bektaş Uçkun, proje hakkında bilgi vererek, “Daha önce 21 ilde uygulanan ve Bilecik’te ilk defa uygulanacak. Projemiz ocak ayı sonu gibi başladı bir yıl sürecek” dedi.
Ardından Mustafa Kan, proje ile ilgili katılımcılara sunum şeklinde detaylı bilgi verdi. Projenin ortaklarının Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği olduğunu söyleyen Mustafa Kan, proje bütçesinin ise 69 bin 460 TL olduğunu bildirdi.