Bilecik’in Bozüyük ilçesinde her hafta cuma akşamları şark köşesinde gerçekleştirilen ‘Nesilden Nesile Bozüyük’ etkinliği ile genç kuşaklara eskimeyen kültürler anlatılmaya devam ediyor.
Her hafta tarih ve kültür bilinç ve birikimi olan konuşmacılar yeni nesiller ile buluşturuluyor. Etkinliğin bu hafta ki konuğu AK Parti eski Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz oldu. Poyraz, ‘Hedefsizseniz Hedef Sizsiniz’ eğer bir hedefiniz yoksa başkalarının hedefi olmak zorunda kalırsınız konu başlığı ile genç nesillere hitap etti. Poyraz konuşmasında, “Hayatta mutlaka bir hedefimiz olmalı. Hedefimizi belirlerken hak ve sorumluluklarımızı göz önünde bulundurarak belirlemeliyiz. İlk olarak kendimize iyi bir Müslüman olmayı hedef olarak koyduğumuzda diğer hedeflerimiz sırasıyla gerçekleşecektir. Cenab-ı Hakkın rızasına uygun hareket edersek amaçlarımıza ulaşabiliriz. Ne iş yaparsak yapalım Allah’ın rızasını kazanmak için yapın. Önümüzdeki unvan ne olursa olsun, milletvekili, öğretmen, doktor vesaire Allah’ın rızasını kazanmak ve topluma faydalı olabilmek için mücadele edin. Topluma ne kadar faydalı olur isek onların duaların yarın bizlere şefaatçi olacaktır. Peygamberimizin döneminde olduğu gibi günümüzde de bizleri hedefimizden saptırmak isteyenler olacaktır. Bunlara itibar etmeden belirlediğimiz hedef doğrultusunda Allah rızası ön planda olacak şekilde dünya imtihanımızı kazanmaya çalışalım” dedi.
Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, bazı meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda genç katıldı.