Fas’ın Tangier kenti Belediye Başkanı Mohamed Sefiani ile yardımcıları Nabil Chlieh ve Hassan Dahman, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.
Osmanlı’nın kuruluş toprakları olduğu gibi Kurtuluş mücadelesinde de önemli yeri olan Bilecik’in tarih ve kültür dokusu hakkında incelemelerde bulunmak üzere Bilecik’ gelen heyet, ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Selim Yağcı ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, meslektaşı Mohamed Sefiani ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Belediye başkanları ve çalışanları arasındaki bilgi deneyim ve tecrübelerin paylaşıldığı ziyaret hakkında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Fas ülkesinin kardeş şehirlerimizden olan Tangier belediye başkanımız ilimizde bir takım ziyaretler gerçekleştirmek üzere bulundular. Ziyaretleri kapsamında Bilecik Belediye Başkanlığında da incelemelerde bulundular. Geçtiğimiz ay, Bilecik Belediyesi birim müdürlerimizden oluşan bir heyet de yurt dışı gezileri kapsamında bu şehirlerimizdeki kardeşlerimizle bir araya gelmişlerdi. Bizler de, kuruluş ve kurtuluş toprakları olan Bilecik’te çok değerli kardeşlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Misafirlerimize Bilecik’imiz ve ülkemizin güzelliklerini anlatma fırsatı bulduk’’ dedi.
Belediye Başkanı Mohamed Sefiani ve beraberindeki heyet ise, Bilecik’te çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye birim müdürleri ile çalışanlarına teşekkür etti.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretin sonunda meslektaşları ve beraberindeki heyete, üzerinde Osmanlı Arması bulanan tabak, Kayı işaretinin bulunduğu vazolar ve çeşitli hediyeler taktim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.