MALATYA (AA) - AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Bu meydanı bırakmayacağız, ta ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci bir gelene kadar, tamam diyene kadar biz burada olacağız." dedi.

Malatya'da, FETÖ'nün darbe girişimine tepki dolayısıyla vatandaşlar Valilik önündeki Hükümet Caddesi'nde dün geceden bu yana bekleyişlerini sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getiren vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıyor. Alanda da hoparlörlerdan mehter marşı okunuyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları veriliyor.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da vatandaşlarla alanda bulunuyor.

Zaman zaman vatandaşlara seslenen Kahtalı, "Bu meydanı bırakmayacağız ta ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikinci bir emir gelene kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tamam' diyene kadar biz burada olacağız. Hep beraber burada olalım. Araçlarımız mahallelerde duyuru yapıyor, vatandaşlarımız da inşallah burada olacak." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza da FETÖ'nün darbe girişimi kınandı.

Erkoç ve Payza açıklamalarında, ülkeye ve millete karşı yapılan darbe girişiminin tanımadıklarını belirtilerek, "Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu darbeyi kabul etmiyoruz. Demokrasinin yanında dimdik duruyoruz." ifadelerini kullandı.