Bilecik Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen "Halk Buluşması" adlı programda, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi ele alındı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe, Sivil Toplum Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin, Emekli Diplomat ve Yazar Akın Özçer ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Aykut konuşmacı olarak katıldı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşim Balcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

“Hükümetimiz birçok hayalleri gerçekleştirdi ve yeni bir ilkin yeni bir başlangıcın arifesindeyiz”

Programda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te güzel ve önemli bir buluşmanın gerçekleştirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

’’Öncelikle ülkemizin geleceği noktasında çok önemli olan bu buluşmaya yoğun katılımınızla göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Ülkemiz devletimiz milletimiz birçok ilkleri gerçekleştirdi. Hükümetimiz birçok hayalleri gerçekleştirdi ve yeni bir ilkin yeni bir başlangıcın arifesindeyiz. Bu başlangıcı da kuruluş ve kurtuluşun Şehri Bilecik’te başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peki 16 Nisan’da ne olacak, neye karar vereceğiz? Biz istiyoruz ki ve sivil toplum örgütlerimiz de şunu istiyor. Halkımız kendi hür iradesiyle anlayarak, konuşarak, değerlendirerek kararını versin. Ülkemizde 16 Nisanda vereceğimiz karar yeni Türkiye’nin kapılarını açacak. Hedefimiz olan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin aslında bir başlangıcı olacak. İstikbalimiz, İstiklalimiz ve istikrarımız için evet kararının verilmesi son derece önemlidir. Onun için bu akşam bizleri aydınlatan çok değerli isimler bulunuyor. Ben bu anlamda ilimize gelerek, bu konuda bizleri bilgilendirecek başta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yayman olmak üzere bütün konuşmacılara teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen buluşmada emeği olan bütün paydaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.’’

Bilecik Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haşim Balcı ise Bilecik’te güzel ve anlamlı bir programın gerçekleştirildiğini belirterek, katılımcılara ve programın düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından, Sivil Toplum Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin’in moderatörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Star Gazetesi Yazarı Halime Gökçe, Emekli Diplomat ve Yazar Akın Özçer ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Hüseyin Aykut söz aldı ve katılımcıların sorularına cevap verdi.

Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyelerinin konuşmacılara plaket takdimiyle son buldu.