Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İlköğretim Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci mesajında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Ekinci mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi:
"2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamanın, okullarınıza ve öğretmenlerinize kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu gözlerinizdeki ışıltıdan anlıyoruz. Okul binalarımız sizler olmadan bir anlam ifade etmediğini bilmenizi isterim. Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı şu andan itibaren okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenleriniz, paketlenmiş dağıtılmaya hazır durumda ücretsiz ders kitaplarınız, pırıl pırıl boyanmış okullarımız sizleri bekliyor. bugün, okula yeni başlayan yavrularımızın ve ailelerinin hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu anın heyecanını ve mutluluğunu doya doya yaşamanızı, uzun soluklu bir süreç olan eğitim hayatında her birinize ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Eğitim öğretimin asli ve vazgeçilmez unsuru olan sizler de yaz tatilinin ardından mesleğinizi icra etmek üzere esas yuvalarınıza döndünüz. Hepimiz yuvanıza hoş geldiniz. Eğitim kalitesinin temel belirleyicisi olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması; yöneticilerin ise, öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olması hedefimizdir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Çocuklarımızı uygarlığın yetişkin birer üyesi yapmak, araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmek temel görevimizdir."
Velilere uyarıda bulundu
Mesajında velilere uyarılarda da bulunan Ekici, "Sizlerin ve bizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektedir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencimize, okulumuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okullarımızı, öğretmenlerimizi ziyaret ediniz, öğrencinizle ilgileniniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünde değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkanlarınızı seferber ediniz. Çocuklarımızı hep birlikte bugünden, yarına dünyasında söz sahibi olacak şekilde yetiştirmek için öğretmen veli el ele vermek zorundayız. Amacımız okul-aile işbirliğinin sağlanmak, çocuklarınızın önündeki engelleri birlikte aşmak, ilgi ve desteklerinizi almaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftasının ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.