Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, 10 farklı ilden gelen İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bulunduğu grup, Osmaneli ilçesini gezdi.
Uşak, Denizli, Kastamonu, Niğde, Konya, Nevşehir, Antalya gibi illerden proje kapsamında gelen ve Bilecik ili ve ilçelerini ziyaret eden öğrenciler, Osmaneli’ni de gezdi. İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezip yerinde inceleme fırsatı buldu. Osmaneli’nin tarihi değerleri olan Rüstem Paşa Camii’ni, Geleneksel Osmaneli Evlerini, Aya Yorgi Kilisesini ve mesire yerlerini gezen öğrenciler Osmaneli’ne gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Özellikle tarihi dokuya, Osmaneli konaklarına hayran olduklarını belirten öğrenciler, öğle yemeğinde Osmaneli Belediyesi Necla Hanım Konağında Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir araya geldi. Lise öğrencilerinin Osmanlı Devletinin kurulduğu bu toprakları ziyaret etmesinden duyduğu gururu ifade eden Belediye Başkanı Şahin , öğrencilerle hoş bir sohbet gerçekleştirdi. İmam Hatip Lisesi öğrencileri Necla Hanım Konağı önünde Belediye Başkanı Şahin birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.