Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük’teki meslek liselerinin istihdam içindeki rolü, lisans programlarına geçiş ve kentteki etkin rollerinin konuşulduğu toplantıda ilçede eğitim veren meslek liselerinin müdürleri ile bir araya geldi.

Bozüyük Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen toplantıya, Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Bozüyük Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik ve meslek lisesi müdürleri katıldı.

Okul Müdürleri tarafından yapılan okul tanıtım ve öğrenci verilerinin anlatıldığı sunumun ardından konuşan Kaymakam Yaman, “Bizler ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan Meslek Liselerinin etkinliğini arttırmak ve bu çocuklarımızı iş dünyasında istihdamda daha verimli rol almalarını sağlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bozüyük bir sanayi kenti ve bu kentin profesyonel insanlara ihtiyacı var. Bu ihtiyaç okullarımız tarafından karşılanmaktadır” dedi.

Meslek liselerinin önemini vurgulayan Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent ise, “Bozüyük için çok önemli bir husus varsa bu da kalifiye insan yetiştirebilme yeteneğidir. Okullarımız bu noktada oldukça etkin bir rol almaktadır. Bozüyük her geçen yıl daha da gelişen ve büyüyen bir ekonomiye sahip bir yer olduğu için bu rolde her geçen yıl artmaktadır. Okullarımıza yönelen öğrenci sayısını arttırmalı ve profesyonel bir şekilde bu öğrencilerimizi bu ekonominin içinde istihdam etmeliyiz" diye konuştu.

Bozüyük’te kurulacak olan seramik tematik lisesi ile bölgenin en önemli sanayi kuruluşları olan seramik fabrikalarına ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması ve meslek liseleri ile ilgili diğer birçok konunun görüşüldüğü toplantı daha sonra sona erdi.