Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, geçtiğimiz günlerde aldıkları kararla kongreye gittikleri ve yönetimin büyük ölçüde değiştiği söyledi.
Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 aydır Bilecikspor başkanlığı yaptığı ve ikinci sezonun sonuna geldiğini belirtti. Cinoğlu, “Sıfır noktasından aldığımız bir kulübü insanların prestij noktasında saygıdeğer bir kurum haline getirmeye çalıştık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Her platformda artık bir Bilecikspor var. En azından bir tabelası var, bir kulüp binamız var derken oluşumlar yavaş yavaş oldu. Birden her şeyi beklemek doğru değildir. Onu da en başından söylemiştik” dedi.
“BU SENE DAHA OLGUN DAHA GENÇ VE DİNAMİK BİR YÖNETİM KURDUK”
Geçtiğimiz senelerde acele bir yönetim kurduklarını anlatan Cinoğlu; sözlerine şöyle devam etti;
“Bu sene daha olgun bir yönetim genç dinamik, Bilecik’in eski isimleri esnaf kardeşlerimizle beraber olmayı tercih ettik. Diğer abilerimiz de bize teşekkür ettiler. Biz de onlara teşekkür ettik. Bizim amaçlarımızdan bir tanesi daha istekli arkadaşlarımızla beraber yürümek ve bu işi yaparım diyen arkadaşlarımızı seçtik. Yeni yönetimimizi buradan size ve kamuoyuna söylemiş olayım. İsmail Cinoğlu olarak kulüp başkanlığına devam ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz, Ahmet Gökkaya, Murat Okat, Benan Pamukçu, Zeki Ergal, Osman Genç, Burak Dedeoğlu ve Melih Karaçam arkadaşımızda idari menajer şeklinde futbolcuyla kulüp arasındaki köprüde devam ediyor. Bu şekilde yeni yüzler, yeni arkadaşlarla bir yola çıkıyoruz.”
“BU SENE ŞAMPİYON OLMADIKTAN SONRA DAHA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, 3’üncü senesine gireceği Bilecikspor’da ilk sene giriş, ikinci sene gelişme, bu sene ise; sonuç bölümünde olduklarını belirtti. Cinoğlu, “Bunu üç seneye yayarsak girdik, geliştik, bu sene çok büyük konuşmak istemiyorum ve şartlar neler getirir bilinmez, sözümüzün altında kalmayalım ama, bu sene şampiyon olmadıktan sonra daha devam etmeyi düşünmüyorum. Çünkü artık giriş, gelişme benim de hakkımın sonuç olduğunu düşünüyorum. Ama kulübümüzü hiç bir zaman aldığımız yerde sokağın ortasında bırakacak halimiz yok. Ama yeni oluşumlar yeni arkadaşlar, hedefi yakalayamazsak bizde kendimizi başarısız aksederiz. Tabii bu yüzden yeni kadrolarla hedeflerimiz büyük. Yeni yönetimimizle yeni transfer listemizi mevcut hale getirdik” ifadelerine yer verdi.
“YENİ HOCAMIZLA ANLAŞTIK”
Bilecikspor’a 2016-2017 sezonunda emanet edecekleri hocayla anlaştıklarını ifade eden Cinoğlu, İHA muhabirin “Bilecik İl Özel İdaresi Antrenörü Hasan Kol ile anlaştığınız söyleniyor” sorusunu üzerine “Onu da bir kaç gün sonra basınla birlikte bir iftar yemeği yaparak bayram öncesi açıklayacağım. Yeni hocamızın listesi belli, transfer listemiz belli. Tecrübeli bir ekiple yola devam etmek istiyoruz. Çünkü bakıyorsunuz Bilecikspor Amatör Spor Lig’ine başladığı andan itibaren acayip bir kalite geldi. Herkes derlendi toplandı. Belediye Başkanları çok ciddi arkalarında durmaya başladı takımların. Ben de tüm başkanlarımıza Bilecik amatör sporuna, Türk sporuna katkı verdikleri için buradan teşekkür ediyorum. Çünkü olmuyor. Başarıdan bahsediyoruz” dedi.
“TÜRKİYE’DE SIFIR GELİRİ OLAN TEK KULÜP BİZİZDİR HERHALDE”
Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, Bilecikspor’un gelirlerinden bahsederek, “Türkiye’de sıfır geliri olan tek kulüp bizizdir herhalde” dedi. Bilecikspor olarak bir camiden farklarını olmadığından bahseden Cinoğlu sözlerine şöyle devam etti;
“Ben sponsor noktasında bazı arkadaşlarla görüşüyorum. Sponsorluk ölçülü bir şey. Geçen sene Bien Seramik’ten Belediye Başkanımızın da yardımı ile bir destek almıştık. Belli ihtiyaçlarımızı giderdi, ama gerçekten para çok gidiyor. Hala arkama bakıyorum 18 ayda sıfır gelirle bu kulübü nasıl yönettik diye. Allah bir yerde yardım ediyor demek ki. Geçen seneyle bu sene arasındaki farklardan biri de benim geçen sene çok uzun müdahil oldum takımla. Sistemi kuramadığımız için Fatih Hoca’ya yardım etmek için bir mücadele içine giriyorsunuz. Ben sadece kulüp başkanı olarak devam edip her şeyi yeni hocaya devretmek istiyorum. Geçen seneki takımdan kim kalmak istiyorsa tabii bizim de görüşlerimiz olur, aktaracağımız fikirler olur. Ama birinci dereceden her şeyi hocamıza karışacak. Tabii ki kemik kadromuzdan bazı arkadaşlar kalacak ve ilave arkadaşlarımızda gelecek. Ama kadro yarı yarıya değişecektir tabi. Belki de hocamız hepsini isteyecek ama ben yarı yarıya değişir diye düşünüyorum. Hocamız bu bölgenin hocalarından zaten yazdığı çizdiği kadrosuna güvenmek istediği oyuncular var. Geçen seneden takip ettiğimiz 4-5 arkadaşımız var, İstanbul’dan 1-2, Ankara’dan 1-2 olmak üzere 4-5 tane dışarıdan oyuncu var düşündüğümüz. Ama bütün şartlar ne var ne yok plan proje şeklinde artık maksimum gücümü kullanarak seneyi en iyi şekilde geçirmek istiyoruz.”
BAŞARI OLMAZSA BU SENE SON MU?
İHA muhabirini “Bu sene şampiyonluk elde etmezseniz kesin bırakıyor musunuz?” sorusuna Cinoğlu, “Başarı göreceli bir şey. Kime göre neye göre. Sportif başarı konusunda gerçekten bu sene şampiyon olmayı çok istiyorduk. Bugün de söylüyorum. Bugün de bir arkadaşımız gelir, bizim Bilecikspor için çok büyük bütçemiz var der. Biz bu işi ışık yansın, tabela düşmesin, bayrak yere inmesin mantığında yapıyoruz. Biz burada bir şeyleri kendi çabamızda yapıyoruz. Vali beyler, yöneticiler, sanayiciler, hareketin içerisine girenler gerçekten spor noktasında bir nokta atışı olur, o zaman biz zaten 10 dakika içerisinde bırakmış oluruz. Benim hayatta bir başkanlık beklentim yok. Biz geldik şampiyon olamadık yine de kulübü sokağa bırakamayız. Yine mücadelemizi ederiz. Ben bundan bıkmayacağım, ama birileri üzerine birileri gelmeli” dedi.
YAPILAN KONGREDEN KİMSENİN HABERİ NEDEN OLMADI?
Yapılan kongrede Bilecikspor’un üyesi bulunmadı için kendi aralarında kongre kararı aldıklarını anlatan Cinoğlu, “Biz lig bittiği anda seçimlerimizi yeniliyoruz. Bunun olağanüstüsü, olağanı yok. Bu yapılan kongrede kulübün üye sayısı 60-70 kişi hangi üye ile kongre yapacaksın. Seneye Allah izin verirse lig bittiği an bütün kamuoyuna açıklama yapacağız. Eğer şampiyon olamazsak biz bırakıyoruz şu tarihte şu saatte diyeceğiz. Dünya’nın hiç bir yerinde geliri sıfır olan bir kulüp yok. Oradan buradan buluyoruz. Dilencilik yapıyoruz resmen. Cami yaptırma derneğinden bir farkımız yok. Kulüp yönetiyoruz ama. Borç dert kendimize göre bir yol tutturduk gidiyoruz. Sağ olsun Bilecik halkı küçük ya da büyük yardımlar yapıyor. Belediye Başkanlarımız, aradığım herkes küçük küçük damlaya damlaya da olsa yolumuzu buluyoruz, ama bunlar kesin çözümler değil” dedi.