Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD ) Bozüyük Şubesi kurucu Başkanı Ümit Tanrıkulu’nun eserlerinin yer aldığı porselen süsleme sergisi açıldı.
Metristepe Kültür Merkezindeki serginin açılış konuşmasını, Yardım Sevenler Derneği Bozüyük Şube Başkanı Nermin Nalbantoğlu yaptı. Nalbantoğlu, bu serginin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Şimdi günden güne kirlenen yozlaşan dünyada bu gerçek bir vefa örneği onun için çok anlamlı bir sergi olmasının ötesinde bizim için çok anlamlı bir vefa örneği 35 yıl sonrasında. Şube olarak kendisine minnettarız. Bunlar gönül işleri fakat bazen kendinizi ifade edemediğiniz ve çok yorulduğunuz zamanlar oluyor. Bu zamanlarda her zaman yanımızda Ümit hanımla görüştük. Kendisi her zaman yanımızda olarak çalışmalarımızın ödülünü alacağımızı söyledi ve bugün ödülünü alıyoruz. Bu sergi bizim için çok anlamlı Ümit hanım sabahları 5 ve 7 arasında çalışır. Çocukları eserlerine kıyamıyorlar, hepsi benzersiz olduğu için. Kendisine, ailesine ve bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi
Başkan Bakıcı ise konuşmasında “Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nermin Nalbantoğlu’nun göstermiş olduğu mücadeleyi her zaman sanayi iş adamlarımıza da örnek olarak gösteriyorum. Bu derneğin onda birini yapmıyorsunuz diye eleştiriyorum. Bugün burada yıllarını bu sanat uğruna harcamış değerli hocamızın sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben Bozüyüklüler adına sergiyi burada açma düşüncelerinden dolayı kendilerini bir kez daha kutluyorum. Başta derneğimizin Bozüyük şubesi olmak üzere tüm dernek yönetim kurulu ve üyelerinin çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Son olarak Kaymakam Köksal Şakalar tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Şakalar, konuşmasında, “Burada Yardım Sevenler Derneği başka işlerle ilgilenmek yerine diğer çocukları kendi çocukları gibi görüp onlarla ilgileniyorlar. Bu konuda herhalde insan olmanın bir gereği çünkü diğer canlılarda sadece kendilerini düşünebiliyorlar. İnsanı insan yapan bu olsa gerek. Ümit hanımın sanatkarlığına diyecek yok hepsi el emeği göz nuru. Allah emeklerini daim etsin” dedi.
Son olarak Ümit Tanrıkulu, hiçbir şeyi tek başına yapmadığını ifade ederek dernekte görev yapan eski ve yeni yönetim kurulu üyelerini yanına alarak bir konuşma yaptı. Tanrıkulu, konuşmasında, “Bozüyük şubemiz, ilkeleri doğrultusunda her geçen gün daha ilerleyen çizgisi ile bugüne ulaşmıştır. Birinci sergimin adı “göz nurlarım” idi. Bu serginin adı ise “vefa”. Başkan Nermin hanım ve yönetim kurulunun uzakta olmama rağmen göstermiş oldukları ilgi sergimin ismini oluşturdu. Öncelikle eşim Ahmet Tanrıkulu’na, 6 çocuğuma, biricik ablam Barış Berker’e, Bozüyük Kaymakamı’na, Bozüyük Belediye Başkanı’na, TSYD Derneği Bozüyük Şubesi Başkanı ve yönetim kuruluna, onlarla beraber geziye katılan sevgili arkadaşlarıma, bireysel olarak gelen gönül dostlarıma, 1999 yılından beri beraber çalıştığım porselen sanatçısı Süheyla Erkoşar’a, çalışmalarıma kolaylık sağlayan Feraye Aygüler’e ve bugün burada bulunan tüm dostlarıma, bizlere bu imkânı sunan Belediye Başkanımız ve tüm protokol üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Aldığınız her bir obje okumakta olan çocuklarımıza dokunacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından plaket ve ödüllerin verilmesiyle Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve TYSD Bozüyük Şubesi kurucu Başkanı Ümit Tanrıkulu tarafından serginin açılışı yapıldı. Serginin gezilmesi ve eserlerin incelenmesinin ardından program sona erdi.
Açılışa, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Türkiye Yardım Sevenler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Bozüyüklü yardımseverler ve davetliler katıldı.