Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, 10 farklı ilden İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bulunduğu heyet, Bilecik’i gezdi.
Kastamonu, Denizli, Uşak, Niğde, Nevşehir, Konya gibi illerden oluşan ve Bilecik ile ilçe ve beldelerini gezecek olan öğrenciler, kentin başta tarihi ve kültürel değerleri olmak üzere doğal güzellikleri, yaşam biçimi ve diğer konularda bilgi sahibi olacak. Bilecik ve ilçelerindeki tarihi, kültürel değerlerin yanı sıra, müzeleri, doğal güzellikleri ve diğer zenginliklerini görüp inceleme fırsatı bulacak olan heyet, Bilecik’te 3 hafta kalacak. Gerçekleştirilen gezi programında heyete Bilecik Belediyesi’nde görevli Ertuğrul Gündüz rehberlik ederek, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi. Gezi programına; Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark’ta başlayan kafile, daha sonra, Bilecik Müzesi, Tarihi Saat Kulesi, Şeyh Edebali Türbesi ile Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezerek bilgi aldı.
Tarih Şeridinde, Osmanlı Devleti’nin kuruluşu, Şeyh Edebali’nin nasihati ve Bilecik tanıtım belgeselini izleyen heyet, Bilecik’teki 3 haftalık programı kapsamında, belde ve ilçelerde de ziyaretlerde bulunacak.