Bilecik’te Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisinde minik öğrencilerinin defilesi izleyicilerden büyük beğeni aldı.
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen açılışa Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Öğrenmenin ve öğretmenin doğunca başladığını ve ölene kadar sürdüğünün belirten Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, “Hayatın her döneminde kişilerin mutlaka öğrenmeye ihtiyaç duyarlar. Günümüzde teknolojinin hızla geliştiği hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin öneminin de bu hızla arttığı söylenebilir. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması, sanayimizin rekabet gücünün yükseltilmesi ve rekabetinin arttırılması hayat boyu öğretme faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi ile doğru orantılıdır” dedi.
“ARTIK BİR ŞEYİ TEK BAŞINA YAPMAK YETERLİ DEĞİL”
Gerçekten el emeği göz nuru olan bir çalışma bütünlüğünü açmanın gururunu yaşadığını belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle son yıllarda hayat boyu öğrenme kapsamında her kurumumuz kendi elinden gelenin ötesinde gayret gösteriyor. Artık şehrimizin yerleşim alanlarımızın, köylerimizin her alanı bir eğitim öğretim alanı haline döndü. Bizlerde belediye başkanlığı olarak bu yapılan çalışmalara mekan hazırlama, lojistik destek sağlama noktasında halkımızın adına yapılan bu çalışmalara katkı sağlama çabası ve gayreti içerisindeyiz. Artık bir şeyi tek başına yapmak yeterli değil. O işi en iyi en verimli ve en sürdürülebilir şekilde ekonomik olarak ortaya koymak çok önemli. Halk eğitim merkezi o işin yapılması öğretilirken, o işin sürdürülebilir şekilde verimli bir şekilde yapılması noktasında da çalışmalar yapılıyor” dedi.
“44 BİN VATANDAŞIMIZIN HALK EĞİTİMDEN İSTİFADE ETTİ”
Bir güzelliği daha paylaşmak için bir arada olduklarını belirten Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Eğitim en önemli konularımızdan biri. Eğitim içinde halk eğitimin önemi gün geçtikte artmaktadır. İlimizde son dönem içerisinde 1 Eylül 2015’den bu yana kadar 44 bin vatandaşımızın Halk Eğitimden istifade ettiğini düşünürsek Milli Eğitimimize bağlı okullarımızda eğitim alan 39 bin kişinin 5 bin fazlasıyla biz halk eğitimde biz eğitim vermişiz. Bu hem vermiş olduğumuz eğitimin kalitesini hem de bu eğitime olan ilgiyi göstermesi açısından gerçekten güzel bir seviye. Daha iyisine çıkartmak içinde gayretler devam ediyor. Halk eğitim kurslarımız kültürümüz için önemli. Tarihimizden getirdiğimiz nakışları, desenleri, renkleri bu kurslar sayesinde yeni nesillere aktarıyoruz canlı tutuyoruz” dedi.
Ardından miniklerin hazırladığı Drama Aksesuarı Defilesi ile katılımcılara renkli dakikalar yaşattı. Defilenin ardından, defileyi gerçekleştiren miniklere protokol tarafından şeker dağıtıldı. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek, kursiyerlerin kurs boyunca yaptıkları eşyalar incelenip bilgi alındıktan sonra etkinlik son buldu.