Bilecik’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bir şirket arasında “Okul Sanayi İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Fabrika Genel Müdürü Bülent Şadoğlu ve Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Gürsoy katıldı.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş protokolün önemine değindi. Durmuş, “Gerek Bakanlığımızın mesleki eğitimle ilgili politikaları, gerekse düzenlemiş olduğumuz Bilecik Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştay’ı sonuçları gereğince, meslek okulları ve sektör kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek için çalışıyoruz. Bunun somut bir örneği olarak bugün bu protokolü imzalıyoruz. Bundan sonraki aşamalarda da özel sektör ile okullarımız arasında iş birliği protokollerini imzalayarak, mesleki eğitime yeni bir soluk ve heyecan getirmeyi amaçlıyoruz. Protokol sektörün ihtiyacı olan yetişmiş, nitelikli insan gücünü yetiştirme açısından da oldukça önemli” dedi.