Bilecik’ in Osmaneli ilçesindeki 75. Yıl Anadolu Lisesinde, ’4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları’ kapsamında "Bilim Fuarı" açıldı.
Düzenlenen törene;Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, okul müdürleri, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. Osmaneli 75. Anadolu Lisesinin ’4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları’ kapsamındaki bilim fuarı, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Orhan Yiğit "TÜBİTAK Bilim Fuarlarının çıkış noktası, okul ortamında okulun imkanlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer önemli husus ise, öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır. Açılışını yapacağımız fuarımızda Fizik, Edebiyat, Tarih, Matematik, Kimya, Biyoloji, Almanca, Coğrafya ve Müzik alanları olmak üzere danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Sevgili öğrenciler; biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok projelerle fuarımızın geleneksel hale gelmesi için ben, öğretmen ve öğrencilerim, daha fazla çalışarak daha güzel buluşlara imza atmaya çalışacağız" dedi.
Fuara katılan katılımcılar daha sonra ’Bilim Fuarı’nı gezerek öğrencilerin buluşları hakkında bilgiler aldı. Bilim Fuarı üç gün okulun spor salonunda halka açık kalacak.