Yürüttüğü proje ve çalışmalarda üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile iki yeni projeye başlıyor. Osmaneli için atılan her adımda akademik çevrelerin destek ve önerileriyle profesyonelce çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Bugüne kadar İstanbul Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi gibi yirmiye yakın üniversite ile sağlanan proje ortaklıklarına bugün yenileri eklendi. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi iki güzel proje etrafında buluşuyor. Bu projelerin ilki TÜBİTAK tarafından desteklenecek olan “Lefke (Osmaneli) Taşı” projesi. İlçede varlığı ve kıymeti yüzyıllar önce anlaşılmış ancak günümüzde ihmal edilmiş değerli bir maden olan Lefke Taşı, yeniden gün yüzüne çıkartılacak. Osmaneli’nde Rüstem Paşa Camii’nin, Aya Yorgi Kilisesinin ve Geleneksel Osmaneli Evlerinin temellerinde asırlar önce kullanılmış olan Lefke Taşı, Alman ve İtalyan ustaların tercihi ile tarihi Haydarpaşa Garının yapımında da kullanılmıştır. Bugün İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Osmaneli Belediyesi arasında tasarlanan proje ile Lefke Taşı, yeniden işlenecek ve ilçenin bir değeri daha ortaya çıkarılmış olacak. Proje sorumlusu ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Selim. Projelerin ikincisi ise; “Lefke (Osmaneli) Bezi üretimi.” İlçenin yine önemli bir kıymetli eseri olan tarihi Lefke Bezi, bu proje ile yeniden üretilmeye başlanacak. Bu projenin koordinatörü ise yine İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Habip Dayıoğlup. Ekibinde Prof. Dr. İdris Oğurlu, Doç. Dr. Haluk Selim ve alanında uzman birçok akademisyen olacak. Hayata geçirilecek olan her iki projeyle Osmaneli’nin tarihindeki iki ayrı değer iki ayrı üretim yeniden canlandırılmış olacak.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile ilçeye büyük bir katma değer sağlayacak iki proje etrafında buluşulduğunu ifade etti. Başkan Şahin, “İlçenin özgün kaynaklarıyla hayata geçirilecek olan bu projeler ile “Sanayileşmiş Tarih ve Kültür Kenti Osmaneli” hedefine bir adım daha yaklaştık” dedi.