Bilecik’in Osmaneli ilçesi, 15 Temmuz akşamından beri FETÖ terör örgütüne karşı tepkisini en hiddetli şekilde devam ettiriyor.
Osmaneli halkı iki haftadır hiç durmaksızın demokrasi nöbeti için ellerinde bayraklarıyla meydanlarda yer alıyor. Dün akşam gerçekleşen milli birlik ve beraberlik nöbetine AK Parti Milletvekili Halil Eldemir de destek verdi. Eldemir, demokrasi nöbetine katılmadan önce Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca ile birlikte üç hafta önce şehit düşen Osmanelili asker Piyade Er Osman Er’in ailesini ziyaret etti. Belediye binası önünde gerçekleşen demokrasi nöbetine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, demokrasi nöbetinde halkla buluştu ve bir konuşma yaptı. Eldemir, yaptığı konuşmada “Demokrasi nöbeti, Türk milletinin iradesine, memleketine, devletine, ülkesine ve kendi yönetimine sahip çıkma meselesidir. Ve bu millet her zaman her şeyin üstesinden gelmiştir, gelecektir. Osmaneli halkı olarak hain darbe girişiminin karşısında yer alıp milli iradeye sahip çıktığınız için hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.
Programa, Bilecik’ten katılan Şeyh Edebali Tasavvuf Ve Musiki Grubu ilahileri ve ezgileriyle ayrı renk katarken İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, ülkenin milli birlik ve beraberliği için dua etti.
Program sonunda Belediye Başkanı Münür Şahin de bir konuşma yaptı. Başkan Şahin yaptığı konuşmada, “Sizin gibi fedakar, cefakar ve sadakatli vatandaşlarımız olduğu sürece bu vatan bölünemeyecek, bu ezan dinmeyecek ve bu bayrak inmeyecektir. Sizler böyle meydanları doldurduğunuz, birlik ve beraberliğimizi koruduğunuz sürece bizi ne paralel yapı yıkabilir ne Amerika yıkabilir ne İsrail ne de Almanya yıkabilir, bizi yeryüzündeki hiçbir güç yıkamaz. Anadoluyu bizler kolay kazanmadık. İstiklal Savaşı’nı, Çanakkale Savaşı’nı destansı mücadeleler ile kazandık. Cennet vatanımız Türkiye, dünyanın en güzel yeridir. Dört mevsimi yaşayan bu güzel ülkemizde herkesin gözü var. Biz biriz, beraberiz ve sizlerleyiz. Bizler beraber olduğumuz sürece kimsenin bizi yok etmeye gücü yetmez” dedi.