Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (OBSEM)’de gerçekleştirilen KOSGEB girişimcilik kurslarında bu yıl 500 kursiyer eğitim gördü.
Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi kurulduğu günden bu yana 5000 kişiye sosyal, kültürel, mesleki ve sportif alanlarda eğitim verildi.
Bölgede bir ilk olan Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmekte. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile birlikte Osmaneli’ne, ülke genelinde farklı illerden gelen katılımcılar; ilçeyi gezme fırsatı da bulup ilçe hakkındaki memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Katılımcılardan bir kısmı ise eğitimini tamamlayıp ilçede iş yeri açarak ticari faaliyete başlıyor. Katılımcılar hem eğitim alıyor, hem de belediyenin rehberleri eşliğinde ilçenin tarihi, kültürel ve sosyal mekanlarını geziyor.
Kursta girişimcilerin iş yerini açtıklarında ne yapması gerektiğini ve KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen destekler Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atıl Taşer tarafından anlatılıyor.
Son olarak verilen kurs bitiminde kursiyeleri ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kursiyerlere başarılar dileyerek ,Osmaneli’ne yapılan yatırımları anlattı.
Öte yandan eğitimlere katılmak isteyen kursiyerlerin, yeni açılacak olan çeşitli kurslar hakkında Osmaneli Belediyesinden veya www.obsem.net web sitesi üzerinden başvuru yapabileceği öğrenildi.