Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, İlköğretim Haftası münasebetiyle bir tören düzenlendi.
İlk tören, kaymakamlık yanındaki Atatürk anıta İlçe Milli Eğitim Müdür Mahmut Ekinci tarafından çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasın ardından sona erdi. Daha sonra törenler Osmaneli İlkokulunda devam etti. Buradaki törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, İlçe Milli Eğitim Müdür Mahmut Ekinci, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Necip Akkanat günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Akkanat, “İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekayı terbiye etmenin yani kültürün temellerinin atıldığı yerdir. Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyetinin temelidir. Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği, ortadan kaldırıldığı yer ilköğretim kurumlarıdır. 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, millete ait silahları, bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmışlardır. Bu olayla genç beyinlere, ilköğretimde sadece bilginin değil, vatan ve millet sevgisi, bağımsız ve şerefli yaşamayı öğretmenin önemi açıkça ortaya çıkmıştır" dedi.
Velilere, öğretmen ve öğrencilere seslenen Okul Müdürü Akkanat sözlerine şöyle devam etti.
"Değerli Veliler; Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakarlıklar yaptığınızı ve yapmaya da devam edeceğini biliyoruz. Evlatlarımıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymaya; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz. Anne- babalar olarak çocuklarınıza evde huzurlu bir çalışma ortamı hazırlayınız. Özellikle sabahları iyi bir kahvaltı yapmalarını sağlayınız. Onları, güler yüzle ve zamanında okullarına uğurlayınız. Unutmayınız ki; anne ve babanın göstereceği sevgi, sabır ve hoşgörünün, onlar için önemi büyüktür. Çocuklarınızın başarısında ve başarısızlığında da onların yanında olmalıyız. Okullarımızı sık sık ziyaret edip, çocuğunuzun öğretmenleriyle görüşerek, okulla iletişim ve işbirliği içerisinde olunuz. Unutmayalım ki, dünyanın en zor işlerinden birisi belki de birincisi insan yetiştirmektir. Bu Kutsi görevi yerine getirirken okul, öğretmen, veli işbirliğinin önemini unutmayınız. Çocuklarımıza her gün, belirli bir saatte yatma ve belirli bir saatte kalkma alışkanlığı kazandırınız. Televizyon seyretme, İnternet kullanımı ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı yasaklamak yerine, uygun zamana ve zemine göre planlama yapma. Kişisel temizlik gerek öğrencimizin gerekse toplu yaşam alanını paylaşan herkesin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu konuya hassasiyet gösterin. Onurlu bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek, onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için, büyük bir görev üstlenmektesiniz. Çok değerli öğretmen arkadaşlarım. Bir eğitimi ve öğretim yılında, öğrenci velilerimizin evlerini, öğrencilerimizin çalışma ortamlarını mutlaka ziyaret ediniz. Bunu yaptığımızda başarının arttığını işinizin çok daha kolaylaştığını göreceksiniz. Sevgili Öğrenciler; Sizler bizim geleceğimizsiniz, aileleriniz ve öğretmenleriniz sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorlar. Devletimiz de bunun için her türlü imkanı sağlamaktadır. Sizlerin de tüm bu çaba ve imkanların değerini bildiğinizi ve en iyi şekilde karşılığını vereceğinizi biliyor ve sizlere güveniyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sizler nasıl bir milletin evlatları olduğunuzu, 15 Temmuz darbe girişiminde büyüklerinizin kahramanlıklarını gördünüz. Bundan sonra ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir durumda kalmaması için hep birlikte çalışacağız, ama gerektiği zaman sizlerin de aynı kahramanlığı göstereceğinize inanıyor ve şimdiden geleceğimizi sizlere gönül rahatlığıyla emanet ediyoruz."
İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ise konuşmasında, “Eğitim öğretim, okul bir insanın hayat standartlarını yükseltmeye yönelik veya meslek edinip kazanıldığı yerler değildir. Okul insanı birer olarak yetiştiren, insanın sorumluluklarını ve vazifelerinin en iyi şekilde öğretilen yerlerdir. Öğretmen arkadaşlarıma burada çok büyük vazife düşüyor. Milletini, vatanını seven kişiliği oturmuş gençler, kişiliği gelişmiş gençler yetiştirmek sizin elinizde. Atatürk’ün de dediği gibi fikri hür, vicdanı hür gençler yetiştireceksiniz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, şunları dile getirdi;
“Toplumun devamı olan yeni yetişen nesiller üzerinde öğretmenlerimiz kadar emeği, etkisi olan başka meslek yoktur. Böylesine önemli bir sorumluluğu üstlenen sizler her türlü övgüye layıksınız. Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan dünyanın en saygın kutsal mesleğidir. Değerli velilerimiz, devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Biz Osmaneli Belediyesi olarak ilçedeki eğitim ve öğretim seviyesini en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız ”dedi
Duygu dolu anların yaşanmasının ardından Osmaneli İlkokulu öğrencileri tarafından halk koyunları gösterisi sunuldu. Program sonunda 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. Sınıfa başlayan öğrencilere çiçek ve Türk bayrağı takdimi yapıldı.