Bilecik’in Osmaneli ilçesinde tarlalarda ilk kırımların yapılmasıyla birlikte karpuz ve kavun sezonu açıldı.
Osmanelili karpuz ve kavun üreticileri ilk ürünlerdeki verim, kalite ve fiyattan oldukça memnun. "Karpuz fiyatları sezon boyunca bu şekilde giderse üreticisinin yüzünü güldürecek" diyen karpuz üreticisi Yakup Kaba, "Şu anda Osmaneli ve köylerinde ilk kırımlar yapıldı. Tarlalarda toplanıp kamyonlara yüklenen karpuzlar Türkiye’nin her tarafına sevk ediliyor. Bu yıl karpuzda kalite de, tat da, verim de fiyat da çok güzel. Şu anda tarladaki karpuz fiyatımız kilogramı 90 kuruş ile 1 TL arası. Sezon böyle giderse karpuz üreticisinin yüzü gülecek” dedi.
Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver de, “Çiftçilerimiz karpuz veriminden oldukça memnun. Osmaneli’de şu anda ilk hasat yapılıyor. Karpuzun tadı da, aroması da çok güzel. Fiyatlar da çiftçilerimiz açısından oldukça tatmin edici bir seviyede inşallah sezon boyunca da böyle devam eder" diye konuştu.
Ünver, ayrıca karpuzun faydalarına da değindi. Karpuzun yüzde 95’inin sudan oluşmasından dolayı bedeni temizleyici bir özelliği bulunduğunu söyleyen Ünver, karpuzun böbrekleri çalıştırdığını, idrar söktürdüğünü, böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizlediğini ifade ederek, ayrıca kum ve taştan yakınanların da karpuzu es geçmemesi gerektiğini anlattı.