Bilecik’ in Osmaneli ilçesinde kutsal topraklara giderek hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.
Osmaneli Kapalı Pazar alanında düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkan Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba , İlçe Müftüsü Aydın Bostancı ile birlikte hacı adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan Kur’an tilavetiyle başlayan uğurlamada hacı adaylarına hitaben kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, “Rabbim bir gün herkese nasip etsin inşallah. Sevdiklerimiz, ailelerimiz, eşimiz, dostumuz için, tüm İslam coğrafyasında zulüm gören kardeşlerimiz ve akan kardeş kanının sona ermesi için dua edeceğiz. Rabbim hac vazifenizi ve dualarını şimdiden kabul eylesin; Rabbim sizleri sevdiklerinize sağlık ve sıhhat içerisinde kavuşmayı nasip eylesin inşallah. Mebrur bir haccın karşılığı cennettir. Sizler de mebrur bir hac yapar ve cennetteki saflara gelirsiniz inşallah. Tabi sizde şimdi çok güzel bir heyecan var. Kutsal mekânları ziyaret edeceksiniz. Bizim selamlarımızı, Osmaneli’ nin selamlarını götüreceksiniz. Değerli kardeşlerim hem ülkemiz hem İslam ülkeleri önemli bir aşamadan geçiyor. Sizlerin muhakkak dualarınıza ihtiyacımız var. İslam ülkelerinin ve Türkiye’mizin de bu sıkıntılı dönemden geçip inşallah dünyanın lideri olması için sizlerden dua bekliyoruz. Değerli kardeşlerim, sizlerin haccı çok önemli. Her insana böyle bir şey nasip olmaz. Sizlerden isteğim Türkiye için, Osmaneli için ve İslam alemi için bol bol dua etmenizdir. Sizlerin duasını almanın herkese nasip olmayacağını ifade etmek istiyorum. İslam dininin hâkim olmasıyla birlikte dünya huzura kavuşacak, bu da sizlerin dualarıyla olacaktır. Allah her isteyen kullarına da nasip eylesin. İnşallah sağ selamet geri döner gelirsiniz. Sağlıklı bir şekilde hac vazifenizi yerine getirmeniz için bizler de sizlere dua edeceğiz. Gözünüz arkada kalmasın sevdikleriniz bizlere emanet. Yolunuz açık olsun. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise hacca gidecek olanlarla tek tek ilgilenerek kutsal topraklarda yapılan duaların önemine değindi, ülke ve millet için dua etmelerini istedi.
Duygu yüklü anların yaşandığı programda hacı adaylarında kutsal topraklara gitmenin sevinci gözlerden kaçmadı.