Bilecik’ in Osmaneli ilçesinde Osmaneli Belediyesi tarafından darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar için Mevlit ve Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Darbe girişimi sonrasında Osmaneli Belediye önü ve Hükumet Konağı önünü genç, yaşlı, çoluk çocuk herkes doldurdu. Akşam namazı ile Yatsı namazı arasın da Fatih Camiin’de Osmaneli Müftülüğü personelince Mevlidi şerifte ülkemizde yaşayan üzücü hadiselerin son bulması için dualar edilirken, tüm şehitlerimiz için eller semaya kalktı. Fatih caminin dolup taştığı bu gecede, okunan Kuran- Kerim, mevlid-i şerif ve ilahiler ile yapılan dualar eşliğinde gözyaşları sel oldu. İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından da program bitimin de de dualar edildi. Yatsı Namazından önce konuşan İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini söyledi.
Birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğunu ifade eden Bostancı, "Vatanımıza hep birlikte sahip çıkalım. Rabbim bizi Başta Peygamber Efendimiz (Sav) olmak üzere, tüm şehitlerimizin şefaatine nail etsin inşallah, Bu vatan bizim, bir avuç çapulcuya bırakamayız. Bu vatan sahipsiz değil, Allah hükumetimizi başımızdan eksik etmesin, Allah zalimlere fırsat vermesin” dedi.
Cami çıkışında konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin ise, Paralelci çetelerin devleti bölmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Dün gece 5 bin Osmanelili bir grup Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun yapmak istediği darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inme çağrısına kulak vererek sokağa döküldü. Yaklaşık 5 bin vatandaş milli iradeye sahip çıktı. Osmaneli , darbeye hayır diyerek tek yürek oldu. Burada halka yönelik çağrılar yapılırken; camilerde de sala ve ezanlarla halk milli iradeye sahip çıkmaya çağrıldı. Osmaneli halkımız bunun en güzel örneğini dün gece sokaklara dökülerek cevabını verdi. Bu akşamda istedik ki yaşanan darbede şehit düşen polisimiz,Askerimiz ve Vatandaşlarımız için Fatih Caminde kuranı kerim, Mevlit okutalım dedik. Gördüm ki burada da halkımız bizleri yalnız bırakmadı.Ben buradan Öncelikle bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kaymakamımız Edip Çakıcıya, İlçe Müftümüz Aydın Bostancıya,Hocalarımıza,Belediye çalışanlarımıza ve siz değerli Osmaneli halkıma katkılarınızdan ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum."
Şehitler için düzenlenen programa Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı,Belediye Başkanı Münür Şahin,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Malmüdürü Metin Can,Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba,AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan,Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve kalabalık bir katılımla Osmaneli halkı katıldı.
ZC