Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde tamamen yenilenen kanal boyunda bulunan kamelyalara kimliği belirsiz kişi veya kişilerce verilen zarar büyük tepki topladı.
Bir süre öncesi parklara verilen zararların ardından şimdi de kamelyalara göz dikildi. Yapılan yenileme çalışmalarının ardından vatandaşların hizmetine sunulan kamelyaların bugün çekilen görüntüleri oldukça üzücüydü. Özellikle Ramazan ayında akşam saatlerinde aileler ve gençler tarafından sıkça kullanılan kanal boyu kamelyalarına verilen zarar görenleri oldukça üzdü. Çeşitli cisimler ile yazılan yazılar ve çeşitli kısımlarda verilen zararlara çevredeki vatandaşlar “Bu çirkin saldırı yapılan çalışmalar ve verilen emek bir yana diğer vatandaşların haklarına yapılan bir gasptır” olarak değerlendirdi.
Sosyal medyada da büyük tepki toplayan bu çirkin saldırı; bir kamu malına zarar vermenin dışında toplumun tamamına verilmiş bir zarar olarak büyük tepki gördü. Bozüyük Belediyesi tarafından Bozüyük’ün görünümünü tamamen yenilemek adına yapılan çalışmalar sonucunda böyle bir olayın gerçekleşmesine üzülen bir diğer isim ise Belediye Başkanı Fatih Bakıcı oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakıcı; “Montajı tamamlanalı 10 gün bile olmadan kanal boyundaki kamelyalarımız maalesef bu halde. Kamu malı hepimizin ve zarar gören hepimizin ortak malı, lütfen zarar vermeyelim, temiz ve titiz kullanalım” dedi.
Konu ile ilgili belediye ekipleri ise çevrede yaşayan ve böyle bir olaya tanık alan vatandaşların kendileri olaya müdahale etmeden 155 polis ya da 153 zabıta ekiplerine haber vermeleri rica ettiler. Ekipler tarafından zarar gören ve yazılar yazılan tüm kamelyaların tadilat çalışmaları yapılacağı belirtildi.