AK Parti Bozüyük İl Genel Meclis üyesi ve Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, partisinden ihraç edilmesinin ardından, Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçecek iddialarına MHP tarafından yeşil ışık yakılmadı.
Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, bir süre önce MHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçip Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi seçilmişti. Geçtiğimiz Nisan ayında Bilecik İl Genel Meclis Başkanlığı 2’inci dönem başkanlık seçimlerinde AK Parti Grup kararına uymayarak aday olan Sertler, muhalefet desteği ile Bilecik İl Genel Meclis Başkanı olmuştu. Oğuz Sertler, geçtiğimiz günlerde ‘partiden ihraç’ istemi ile Disipline Kuruluna sevk edilmişti. AK Parti Genel Merkezi, kararını ‘İhraç’ yönünde verirken, Oğuz Sertler partisinden bugün ihraç edildi.
Oğuz Sertler’in tekrar MHP geri dönecek iddiaları üzerine İHA muhabirin telefonla ulaştığı MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, gündemlerinde Oğuz Setler’in olmadığı ve olduğu takdirde de bir tavrı olacaklarını söyledi. Karuk, "Bizlere bir talep olduğu taktirde Genel Merkezimize isteği belirtiriz. Bana sorulacak olursa bir tavrım olur tabi ki. Ama ben tek bir birey değilim, ilçe ve il yönetimleri ile bu konu tartışılır ve o günkü şartlara göre karar verilir. Ama ön önemli karar Genel Merkezimizin. Siyasi partiler ciddi bir kurumlardır” dedi.
MAKAMINA YAKIŞMAYACAK BİR CEVAP
Öte yandan, Bilecik İHA muhabirinin mesaj yoluyla bir açıklama yapmasını istediği Sertler, “Adam olan gazetecilere açıklama yapacağım” şeklinde ilginç bir cevap verdi.