Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara tepki amacıyla binlerce vatandaş sokaklara çıkarken, şehit olanlar için de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Pazaryeri Kaymakamlığı çalışanları, Pazaryeri Belediyesi çalışanları, siyasi parti başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinden oluşan bir komite tarafından Pazaryeri’nde darbe girişimine tepki gösterildi. Pazaryeri Çarşı Meydanı’nda toplanan binler Mehteran Takımı eşliğinde şehitliğe doğru yürürken şehitlik önünde de darbe girişimi gecesinde şehit olanlar ve yine o gece Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na F-16 ile yapılan bombardıman sonucu şehit olan Pazaryerili Emniyet Müdürü Taner Zafer Koyuncu (45) için İlçe Müftüsü Ramazan Kara tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazına, Pazaryeri İlçe Kaymakamı İbrahim Özdel, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İlhan Cansever, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası Pazaryeri Çarşı Cami önüne doğru yürüyen kalabalık grup, burada yürüyüşe son verdi.
“Bu hainlere geçit vermedik”
Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, gıyabi cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada, FETÖ tarafından darbe girişimi yapıldığı belirterek, "Vatandaşlarımız dil, din, ırk, mezhep farkı, siyasi görüş gözetmeden top yekûn bu hainlere geçit vermedi. Bizler Sayın Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin her zaman arkasındayız. Bu millet böyle birlik içinde olduğu müddet zarfında hiç bir güç bizleri bölemeyecek, yıkamayacak” dedi.
Etkinlikler, tüm şehitler için Pazaryeri Çarşı Cami’nde okunan Mevlit-i Şerif ile son buldu.