Bilecik’in Pazaryeri ilçesi Karaköy İlkokulunda, öğrenciler ve köy halkı düzenlenen kutlama programıyla 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Okul bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan müdür yetkili öğretmen Özlem Örüm, bu özel günü çocuk bayramı olarak hediye eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yüce Türk milletine minnettar olduklarını belirterek, "Bundan sonra bizlere düşen görev, yüz binlerce şehit verilerek düşmanlardan kurtarılan cennet vatanımızı ve Cumhuriyetimizi koruyup ona sahip çıkacak nesiller yetiştirmektir. Gün çocuklarımızın günüdür. Bugünün mimarı çocuklarımızdır. Biz büyükler olarak onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Bu özel günü kutlamak için sizlere güzel bir program hazırladılar” dedi.
Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, birbirinden eğlenceli skeçler, dans gösterileri ve yarışmalar yapıldı. Tören sonunda tüm öğrencilere okul aile birliği tarafından çeşitli hediyeler verildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan çocuklar aldıkları güzel hediyelerle çifte bayram coşkusu yaşadılar.
Törenleri, Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, Pazaryeri Belediyesi Meclis üyesi Halil Coşkun, Nafiz Özer, Pazaryeri MHP İlçe Başkanı Ender Metin, Okul Aile Birliği Başkanı Fehim Kosacı, Köy Muhtarı Necmettin Kayacık, köy imamları Ahmet Karataş, Hüseyin Kaya, esnaf ve köy halkı izledi.