Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında dağıttığı bisikletler, Osmaneli Belediyesi’ne teslim edildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için bu yıl içinde çocuklar, gençler ve belediyeler başta olmak üzere dağıtmayı planladığı bisikletlerin 100 tanesi Osmaneli Belediyesine gönderdi. Osmaneli Belediyesine teslim edilen bisikletler, belediye tarafından ücretsiz olarak halkın kullanımına sunuldu. Bisiklet parkurunda görevlilere teslim edilen bisikletler, isteyen vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bisikletlerin teslim alınması sırasında konuşan Belediye Başkanı Münür Şahin “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmaları sonuçlarına baktığımızda 6 ila 15 ya da 25 yaş arasındaki bireylerimizin obezite oranının ya da kilolu olma oranının yüzde 22,5’larda olduğunu görmekteyiz. Sağlık Bakanlığımız tarafından bisiklet kullanıma teşvik edilme amacıyla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının içeriğine uygun olarak fiziksel aktiviteyi teşvik projesi 2015-2018 yılları kapsamında 1 milyon adet bisiklet dağıtımı planlanmaktadır. İlimizde de bu proje kapsamında Bilecik Valiliğimizin öncülüğünde 2015 yılında 455 adet, 2016 yılı ilk 6 ayında 903 adet bisiklet dağıtılmıştır. Bugün ise Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Bilecik Valiliğimiz himayesinde toplumda fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesinde farkındalık sağlanması üzerine bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan bu bisikletlerden 100 tanesini de Osmaneli Belediyesi olarak teslim aldık" dedi.
Yeni bisiklet alanları oluşturacağız
Osmaneli de bisiklet kullanım alanlarını genişletmek için çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Şahin, "Bisiklet kullanım alanını sadece Sakarya nehri kenarı ile sınırlandırmayacağız. Yakın zaman içerisinde belediye önünde ve mahallelerimizde de bisiklet alanları oluşturacağız. Bir de şehir içinde bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmak için bisiklet park alanları kuracağız. Şehrin muhtelif yerlerinde kuracağımız park alanları ile evine, işine bisikleti ile gelen vatandaşlarımız bisikletlerini gönül rahatlığı ile bu alanlara bırakabilecekler. Bisikletler belediyemize kayıtlı olacak. Asıl amaç bisiklet kullanım alışkanlığını arttırmaktır" diye konuştu.
Şahin, Bu vesileyle bu projenin mimarı olan Sağlık eski Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu’na ve Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a sayın Milletvekilimiz Halil Eldemir’e, sayın Valimiz Süleyman Elban’a, AK Parti İl Başkanımız Fikret Karabıyık’ a ve projede emeği geçenlere tüm Osmaneli halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.