Bilecik’in Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeyen, Selöz Gölet’inin eksiklerini müteahhit firmanın yapmadığını iddia ederek yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını belirtti.
Muhtar Yeyen, Selöz Gölet’inin Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılında 1 milyon 453 bin bin 800 liraya ihale edildiğini söyledi. Müteahhit firmanın Selöz Gölet’inin 15 kilometre boru döşeme çalışmaları ile Selöz ve Çakırpınar köyü mevkilerinde yer alan tarım arazileri tam sulanabilmesi için gereken çalışmaları tamamlanmadığı iddia eden Yeyen, “Selöz Gölet’inin sulama sıkıntıları var. Tahliye vanalarında sıkıntı yaşanıyor. Üç adet yapılan ana basınç odasından ikisi arızalı. Suyu içinde tutamıyor. Metrelerce metreküp su boşa akıyor. Müteahhit firma arızalı olan yerleri bir türlü onarmıyor. Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne defalarca arızalı olan yerleri bildirmemize rağmen iki seneden beri arızalı olan yerler tamir edilmedi. Gölette geliş gidiş yolu çok bozuk. Yol toprak yol. Yağmur yağdığında çamurdan gölette ulaşma imkanı yok. Yol köy halkımızın kendi tapulu yerlerinden geçiyor. Bu sorunun bir önce çözümlenmesi gerekir. Gölet yolunun virajları kaldırılarak standart hale getirildikten sonra asfalt yapılması gerekiyor. Gölette kayma var” dedi.
Öte yandan, Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, muhtarın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve o köyün muhtarıyla sürekli bu tip sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.