Bilecik’in Vezirhan Beldesinde Vezirhan Tesisleri açıldı.
İstanbul Bilecik yolu üzerine kurulan Vezirhan Tesislerinin açılışına, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, İl Müftüsüü Necati Akkuş, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) destekli bir proje olan tesislerin açılış konuşması yapan Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, tesislerin Vezirhan İpekyolu’nda tarihin, ticaretin canlandırılma projesi olduğunu belirtti. Başkan Duymuş konuşmasında, “Öncelikle yarın 93’üncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımızın hepinize kutlu olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, milli mücadelede ve bu vatan uğrunda şehit ve gazi düşen ve hala bu topraklar uğrunda hain saldırılar karşısında canını seve seve feda eden tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. 2015 yılı kalkınma programında başvurduğumuz projemiz BEBKA tarafından kabul görmüş ve 2015 yılı Ağustos ayında projemiz başlamıştır. 14 aylık çalışmalarımız sonucunda projemizi tamamladık” dedi.
“Tesisimiz bölgede şimdiden adından söz ettirir hale gelmiştir”
Hem Bilecik’e hem de Vezirhan Beldesine çok güzel bir tesis kazandırıldığını belirten Duymuş, “Beldemiz ve ilimizin yöresel ve kültürel değerlerinin tanıtılmasını ve dezavantajlı grupların ekonomiye katılımını amaçladığımız projemiz hedefine uygun olarak devam etmektedir. Yaklaşık 15 kişiye istihdam olanağı sağlayan dolaylı olarak da ev hanımlarımıza ve esnaflarımıza ekonomik katkı sağlayan tesislerimiz bölgede şimdiden adından söz ettirir hale gelmiştir. Projemizin gerçekleşmesinde bizlere katkı sağlayan Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir, İl Valimiz Sayın Süleyman Elban’a, tesislerimizin inşasında bizlere yardımcı olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Kabasakal’a, Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ben gecesini gündüzüne katan, elinde kısıtlı imkanlarla özverili bir şekilde çalışarak tesisimize emek veren tüm personelime, ekibime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tesisimizin beldemize, ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
“ Bu tesislerle birlikte Bilecik’in, Vezirhan’ın ekonomisine katkı sağlayacaktır”
Açılış konuşmasının ardından BEBKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Fatih Aydın, turizm tesisinin hayırlı olmasını diledi. Aydın, “BEBKA’nın 2015 yılı destekli bu projesi Bilecik’imize hayırlı olsun. Çok uzun zamandır BEBKA olarak turizm tesislerinin tanıtımına çalışmasına yönelik işlerimiz var. Bu anlamda alt yapı ve tesis eksiklerinin giderilmesi için bu tesis büyük önem ve katkı sağlayacaktır. Biz BEBKA olarak bundan sonra turizm konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bize gelen hem acentelerden hem firmalardan ciddi anlamda tesis ve alt yapı talepleri var. Bu anlamda yapılacak işler çok ciddi önem sağlıyor. Sadece turizm için yapılan işler görüntü de kalmayacak. Bu tesislerle birlikte Bilecik’in, Vezirhan’ın ekonomisine katkı sağlayacaktır. Ben tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiden herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
“Şu geçen yol yaklaşık günde 30 bin aracın geçtiği çok önemli bir güzergah”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmasında tesisin açılışında olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Başkan Yağcı konuşmasında, “Gerçekten Bilecik’i kuruluş, kurtuluş ve dirilişin beşiği olarak tanımlıyoruz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına giderken istiyoruz, arzu ediyoruz ve hedef ediyoruz ki Bielcik şahlanışında beşiği olsun. Gerçekten ülkemizin gelişimi, değişimi hakkındaki müjdeli haberleri öncelikle şehrimizden verilsin. Şu geçen yol yaklaşık günde 30 bin aracın geçtiği çok önemli bir güzergah. Biz Bilecik olarak gelişim, tanıtım olarak gerçekten yerli envanterimizi ürettiğimiz malları bu yolun her bir metrekaresinde sergilemek, tanıtmak, satmak, anlatmak durumundayız. İşte çok değerli kardeşimiz Vezirhan Belediye Başkanımız şehrimizin giriş kapılarından birisi olan İstanbul tarafından buraya bu güzel ve özel projeyi gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.
“Şehrimizin turizmine gelişimine bu tesislerin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”
Şehirlerin, beldelerin gayretli başkanlar sayesinde geliştiğini belirten Yağcı, “Bu zamana kadar Vezirhan’da görev yapmış diğer başkanlarımız da güzel görevler yaptılar. Şehrimizin her bir noktasında güzel hizmetler yapıldı. Başkanlarımız her birini saygıyla anıyoruz. Her birine teşekkür ediyoruz. Ama bugün bu şekilde başkanlarımız böyle güzel ve özel hizmetler yaparak şehirlerimizin, beldelerimizin gelişimine katkı sağlıyorlar. Başkanlarımızı ve çalışma arkadaşlarını canı gönülden kutluyorum. Şehrimizin turizmine gelişimine bu tesislerin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Münür Şahin Başkanımız şehrimizin bir diğer giriş noktası olan Osmanelimize güzel çalışmalar yapıyor. Diğer bir tarafta Bursa tarafında Muzaffer Başkanımız güzel çalışmalar yapıyor. Yine Bozüyükte Fatih Başkanımız çok güzel hizmetler yapıyor. Söğüt’te Halil Başkanımız güzel hizmetler yapıyor” dedi.
“Hep birlikte birbirimizin yaptıklarıyla gurur duyuyoruz”
Biz birlikte Bilecik’iz ifadelerini kullanan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Biz birlikte Türkiye’yiz. Hep birlikte birbirimizin yaptıklarıyla gurur duyuyoruz. Çünkü bunlar bir bütünün parçaları. Bu parçalarından birini çıkarırsak olmaz. Her birimiz bulunduğumuz yerde başarılı hizmetler yapmak zorundayız. Hep birlikte el ele gönül gönüle şehrimizi de ülkemizi de muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Bugün güzel bir gün, Cuma günü, Bayram günü. 29 Ekim Bayramımızın arifesindeyiz. İnşallah yarın onu kutlayacağız. Ama bayramları bayram yapan bu vatanı bize ikinci defa armağan eden 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi de unutmuyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, tesislerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Vezirhanımız da yine bu geçiş güzergahında bir durak noktası olarak kullanılmış”
Son olarak bir konuşma yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik’in coğrafi konum olarak çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Vali Elban,” Bu coğrafi konumu itibariyle bu iki önemli yol güzergahında da başta ekonomik olmak üzere çeşitli manalarda yararlanması gereken bir il. Ama hepimizin çok iyi bildiği gibi ne istediğimiz kadar bu yollardan yararlanabiliyoruz. Ne bu yol ne de diğer şeyler vesilesiyle kendimizi yeteri kadar tanıtamıyoruz. Ancak çok çok eski dönemlerden itibaren bu güzergah hep geçiş yolu olarak kullanılmış. Vezirhanımız da yine bu geçiş güzergahında bir durak noktası olarak kullanılmış. Bizler bu geçiş yolundan yararlanmak için iyi şeyler yapmamız gerektiğinin farkındayız. Bu yapılan tesis de bunlardan birisi” dedi.
“Bu tesisin inşallah Bilecik’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”
Açılan tesisin bir çok güzellik getireceğini belirten Elban, “ Ümit ediyorum ki hem Eskişehir- Bursa hattında hem de İstanbul-Antalya hattındaki bu iki güzergahta hem bu anlamdaki turistik tesislerin hem de ilimizi ve yöresel ürünlerimizi tanıtacak bir çok tesisimizin açılması hem ilimizin istihdamına katkı sağlaması hem de katma değer oluşturma konusunda ciddi bir ivme kazandırması en büyük dileğimiz. Bu tesisin inşallah Bilecik’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tesisimizin işletmecisine de Bilecik’imize yakışır kaliteli bir hizmet yapmasını, iyi bir işletmecilik yapmasını ve sorumluluğunun da büyük olduğunu çünkü bu tesislerin bir sonraki kurulacak tesislere de örnek olacağının farkında ve sorumluluğunda olarak bir hizmet yapmasını bekliyorum. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı da en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol Vezirhan Tesislerinin açılış kurdelasını keserek kıl çadırları gezdi.