Kimya Mühendisi, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Nejat İşcan tarafından oluşturulan 99’uncu kütüphane, Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler Ortaokulu’nda açıldı.
Açılış törenine, Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Nejat İşcan, Okul Müdürü Ali Devrim Aygül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okullara açtığı kütüphaneye kitapları kendi elleriyle yerleştiren İşcan, yaptığı açıklamada, kitap sayısının şu an için bin 700 olduğunu, ancak 3 bine ulaşması için çalışacağını söyledi. İşcan, “İhtiyacı olan okullara benim 99’uncu kütüphanem oldu. Türkiye’de çeşitli illerde, ilçelerde, köylerde dahi kütüphane kurduk. Kurduğum kütüphaneler bütün konuları içeriyor. Ansiklopedileri bile koyuyorum, çünkü geçmiş yıllarda basılmış belgelerimiz, arşivlerimizdir. Kütüphanenin anlamı nedir? Arşivdir. Ülkenin arşivi bunlar, korumak zorundayız. Diğer ülkelere kendimizi nasıl anlatacağız, nasıl tanıtacağız. İşte bu kitaplarla onun için. İlk emir ‘oku’ olduğu için okuyalım, okuyalım, benim bütün felsefem bu” dedi.
Okul Müdürü Ali Devrim Aygül ise, kütüphanenin yapımında emeği geçen Nejat İşcan’a teşekkür etti. Aygül, “Benim gözlemlediğim öğrencilerin çok mutlu olduğudur. Eksikliklerimiz vardı. Okulumuzun büyük ihtiyaç kütüphaneydi, onu da Nejat beyinin desteğiyle öğrencilerin olmazsa olmazı, kaynaklara ulaşabilmek için güzel bir kütüphane oluşturduk. İnşallah öğrencilerimiz bunu en iyi şekilde değerlendirecekler. Boş zamanlarını böylesi güzel bir mekânda değerlendirecekler” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci de, sanal dünyanın zararlarından çocukları korumak için kütüphane sayısının artırılmasının gerektiğine dikkat çekti. Ekinci, sözlerine şöyle devam etti:
“Okulumuz zenginleştirilmiş kütüphaneye kavuşturuldu. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. Zenginleştirilmiş kütüphane kapsamında kitap, İnternet erişimi, bilgisayar ve zekâ geliştirici materyallerle yeni bir kütüphane konsepti oluşturulmuş oldu. Bu sayede öğrencilerimiz kütüphanede teknolojik imkânlardan üst düzeyde istifade edecek, aynı zamanda rahat ve konforlu bir şekilde de zaman geçirmiş olacaklardır.”
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci tarafından İşcan’a plaket verildi.