Bilecik merkez Ertuğrulgazi mahallesinde faaliyet gösteren Yediler Cami’nin yanına yapılacak olan Kuran kursu binasının temelleri atıldı.
İçerisinde 4 sınıflık okul öncesi Kuran kursu sınıfı, lavabo ve şadırvan bulunacak olan Yediler Cami Kuran Kursu binasının temel atma törenini Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından gerçekleştirdi. Törende bir konuşma gerçekleştiren Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, inşaat yapımına halktan destek beklediklerini söyledi. Ertuğrulgazi Mahallesi nüfus olarak Bilecik’in en yoğun nüfusunun yaşadığı bir mahalle olduğunun altını çizen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
“Yediler Camimizin bulunduğu civar okullar civarı olduğu için her hafta Cumartesi Pazar günleri mutlaka ehliyet imtihanı, açık öğretim imtihanı gibi imtihanlar oluyor. Biz yıllardır buraya bir hanımefendi geldiğinde onlara bir lavabo gösteremiyorduk. Bunun mahcubiyetini yaşıyorduk. Dedik ki bu böyle olmayacak. Eski yapıyı yıktık. Şimdi bay bayan tuvaletlerinin olduğu, özürlü bir arkadaşın hiç kimseden yardım istemeden gelip ihtiyacını görüp çıkabileceği, yine hanımefendilerin kendi abdestleri alabilecekleri ayrı abdesthaneleri, gasil hanesi binamızın zemin katında bulunacak. İkinci katta okul öncesi çocuklarımız için milli manevi değerli kapsayan okul öncesi eğitim amaçlı 4 adet sınıfımız bulunacak. Bu amaçla başladık. İnşallah hayırlısıyla bitirip hizmete sunmayı düşünüyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Yediler Cami’nin Kuran Kursu temelleri atıldı.