Bilecik Belediyesi tarafından 9 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları Sertifika Töreni’nde öğrenciler sertifikalarını Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın elinden aldılar.
Şu ana kadar yaklaşık 4 bine yakın öğrenci eğitim alarak, sertifika sahibi olduğu kursların sertifika töreni Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen programa katılarak, öğrencilerin sertifika sevincini paylaştı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak mutluluk ve gurur verici bir tabloyu daha sergilediklerini belirterek, şunları söyledi:
’’Öncelikle, Yaz Spor Okulları Sertifika Törenine hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Bu güzel etkinliğin bu yıl 9. yılını sağlık ve sıhhat içinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü sizler bizlere güveniyor ve inanıyorsunuz. Göreve başladığımız zaman 2004 yılında, öğrencilerimize nasıl yardımcı olabiliriz, onların sosyal anlamda hangi faaliyetlere dahil edebiliriz diyerek, yola çıktık ve bu yıl 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulları gibi güzel bir hizmeti onlara sunduk. Bilecik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana vatandaşlarımızın ihtiyacının olduğu her yerde olmaya gayret gösterdik. Yaz olduğunda çocuklarımızın yaz tatillerini daha verimli bir şekilde geçirmesi için ve daha güzel alışkanlıklar edinmesi için neler yapabiliriz diye düşündük ve bu güzel organizasyonları gerçekleştirdik. 2006 yılında, çocuklarımız için nasıl bir çalışma başlatalım diye düşündük ve çocuklarımızın hem eğleneceği, hem dinleneceği hem de bir şeyler öğrenebileceği bir etkinlik düzenleyelim dedik ve yola çıktık. 9 yılda yaklaşık 4 bin öğrencimizi sertifika sahibi yaptık. Çocuklarımız Yaz Spor Okulları kapsamında basketbol, futbol, yüzme ve tenis alanlarında şu ana kadar güzel eğitimler aldı. Artık Bilecik Belediyesi Yaz Spor Okullarında 9 yıl önce kurs gören o zamanki yavrularımız bugünün öğretmeni oldu. Onları kutluyorum. Onlarla gurur duyuyorum ve gelecek zaman diliminde bu çocuklarımızın da spor alanında güzel bir yerlere gelmesinde bu eğitimlerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum.”
’’Sevgili çocuklar her zaman birbirinizi sevin ve çok çalışın’’
Konuşmasında; ’’Sevgili çocuklar, her zaman birbirinizi sevin ve çok çalışın’’ tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Sevgili çocuklar, sizleri çok seviyoruz. Tüm çabamız, sizlere güzel bir şehir, güzel bir ülke ve güzel bir dünya bırakma çabası. Bunun için aramızdaki sevgiyi çoğaltmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmanız lazım. Sizin aranızdaki birlik, beraberlik ve hoşgörüye bu milletin ve bu devletin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor. İnşallah bizler büyükler olarak görevimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ancak bu vatan, bu bayrak ve bu kutsal değerler sizlere emanet olacak. İnşallah sizler de kendinizi her anlamda iyi yetiştirerek, bu anlamda en güzel noktalara gelirsiniz diyorum’’ şeklinde konuştu.
’’Bu organizasyonda emeği olan bütün öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum’’
Bilecik Belediyesi tarafından 9 yıldır büyük bir başarıyla gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’Bu tür organizasyonlar gerçekten büyük bir emek ve çalışmayla oluyor. Ben bu anlamda çocuklarımızı en güzel şekilde eğiterek, yetiştirerek, yeni bilgi ve tecrübeler kazandıran bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere güvenerek, çocuklarını teslim eden ailelerimize de çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Birbirinden renkli görüntünün sahnelendiği programda, çocuklar aileleri için hünerlerini sergilerken, Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrenciler ve aileleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.