“Eskiler erdemin ışığıyla ortalığı aydınlatması için önce devlet işlerini yoluna koyarlardı. Devlet işlerini yoluna koyabilmek için, önce ev işlerini yoluna koyarlardı. Ev işlerini yoluna koyabilmek için, önce kendilerine çeki düzen verirlerdi. Kendilerine çekidüzen verebilmek için, önce düşüncelerini yoluna koyarlardı. Düşüncelerini yoluna koyabilmek içinse önce, bilgi eksikliğini giderirlerdi” Konfüçyüs böyle demiş.

İmam-ı Azam ise ”Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım, başım göğe değerdi” diye söylemiş.

İnsanlığı geleceğe taşıyan bilgi yumağına kim el atarsa atsın, bir gün elbet meyvesi görülecek ve toplum şekillenecektir. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin okul sıralarındaki, bakışlarında bu ışığı görür gibi oluyoruz.

Onlar ki küçücük bir desteği, kocaman hayalleriyle gerçeğe dönüştürüyorlar. Bu destek ister ailesinden, ister öğretmenlerinden kimden alırlarsa alsınlar karşılığını bize sunuyorlar.

Hele bu destek bir Belediye Başkanın’dan geldiğinde bir şefkat pırıltısıyla, öğrencilerdeki okuyup, öğrenme motivasyonu daha da artıyor.

Bu konuda hiç desteği esirgemeyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Bey’in bilgiye ve öğrenciye ne kadar önem verdiğini anlıyoruz.

Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi, final sınavları ile tamamlanıyor. Onikişubat Belediyesi’nce kentteki tüm ilk ve ortaokullar ile liselere gönderilen 42 bin eserden oluşan kitap setlerini okuyan 72 bin öğrenci, bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutuldular.

Onikişubat Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi eğitimin ve eğitimcinin yanında olmaya devam edeceğini kaydeden Mahçiçek, “Sınava katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Projenin her geçen yıl gelişerek devam ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Hanefi Mahçiçek, Beyin şu manidar sözleri eğitime bir kez daha enerji kazandırdı.

“Onikişubat Belediyesi olarak eğitimi önemsiyoruz ve önceliklerimiz arasına alıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana da bu noktada önemli çalışmalar yaptık. Bu projelerimiz içerisinde en anlamlı olanlarından birisi de hiç kuşkusuz Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi. Çünkü bu proje ile gençlerimizi okumaya davet ediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda da gerçekten başarılı olduğumuzu görüyoruz. Geçen yıl bu proje ile yaklaşık 300 bin okuma gerçekleştirmişiz. Bu yıl bu sayının çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan bu projemizde katılan öğrencilerimizin TEOG ve benzeri sınavlarda da başarılarının arttığını gözlemliyoruz. Çünkü okumak, anlamayı, anlamak çözümlemeyi ve başarıyı getiriyor. Bizim de en mutlu olduğumuz nokta öğrencilerimizin başarılı olduklarını görmek.”

Proje kapsamında bu yıl da okur ve yazarları bir araya getirdiklerini dile getiren Mahçiçek, “Öte yandan projemizde eserlerini öğrencilerimizin istifadesine sunduğumuz yazarlarımızı da küçük okurlarıyla buluşturuyoruz. Onlar da okumanın, yazmanın önemini, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıyor. İnşallah şiire ve edebiyata başkentlik etmiş, yine şiir ve edebiyatımıza Necip Fazıl, Nuri Pakdil, Abdurrahim Karakoç ve Erdem Bayazıt gibi birbirinden değerli isimleri kazandıran bu şehir, gelecekte de şiir ve edebiyatla anılmaya devam edecektir. Biz de bu yönde küçük bir katkı sağlıyor isek bunun mutluluğu bize yetecektir. Bir kez daha sınava giren öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, canı gönülden başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizde köşe yazımızı George Santayana’nın şu sözüyle bitirelim.”Bilgimiz, gizem ve korkunun boşluğunda ilerlerken bir adım önümüzü aydınlatan meşaledir.” Hoşça kalın!