AK Parti Kayseri 4. sıra milletvekili adayı Opr. Dr. Kemal Tekden, seçim çalışmaları kapsamında, Doğu Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Tekden, Doğu Türkistan’daki durumun en acı tablo olduğunu dile getirerek, Doğu Türkistanlıların hep yanında olacağını söyledi.

Doğu Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Seyit Tümtürk ve Doğu Türkistanlılar tarafından karşılanan, Tekden, Doğu Türkistanlıların ne çileler çektiğini, ne işkenceler altında olduklarını çok iyi bildiklerini söyledi. Doğu Türkistan’ın hürriyeti gerçekleşene kadar bu davanın bitmeyeceğini belirten Tekden, “Hep beraber el birliği ile bu gerçekleşene kadar mücadele edilmesi lazım. Fikren ve zihnen de sizlerin yanındayım. Sadece, Doğu Türkistanlıların değil, tüm İslam Dünyası’nın dertleri ile dertleniyoruz. Ama Doğu Türkistan bunların içinde en sıkıntılı olan ve en acı tabloyu oluşturan bölge. Arzumuz, daha güzel ve sistemli bir çalışma yapılarak, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sorunlarına kökten çözüm bulunması yönünde” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Seyit Tümtürk de, Türkiye Cumhuriyeti’nin mazlum Doğu Türkistanlılara sahip çıktığını belirterek şu ifadelere yer verdi; “8 bin kadar Doğu Türkistanlı 2014 yılında Türkiye’ye gelerek, namusu, iffeti ve inancını hür bir şekilde yaşıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Doğu Türkistan’a göstermiş olduğu, ahde vefadır. İnşallah devletimiz bundan sonrada kendisine yakışanı yaparak, bundan sonra da bu mücadelede bizim yanımızda olur. Biz devletimizin, Doğu Türkistanlılar için daha büyük hizmetler yapacağına inanıyoruz.”