Ankara'da meydana gelen patlamada güvenlik zaafiyetine dikkat çeken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Başkentin ortasında, hassas ve riskli bir mitingte böyle bir saldırının bu kadar kolay yapılabilmesini, Türkiye’nin Irak, Suriye gibi kan ve gözyaşı içerisinde kalan bir ülke olmasını kabul edemiyoruz.” dedi.

86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin yaralandığı patlamanın herkesi acı ve öfte içinde bıraktığını ifade eden Çetin, Türkiye’nin geleceğine ilişkin kaygılarının arttığını söyledi. Birkaç aylık bir dönemde şehit askerler ve polislerle birlikte yüzlerce sivilin de hayatını kaybettiğini belirten Çetin, “Türkiye’nin kan gölüne dönüşmesi karşısında üzüntü ve öfkemizi ifade etmeye kelimeler yetmiyor. Başkentin ortasında, hassas ve riskli bir mitingte böyle bir saldırının bu kadar kolay yapılabilmesini, Türkiye’nin Irak, Suriye gibi kan ve gözyaşı içerisinde kalan bir ülke olmasını kabul edemiyoruz.” diye konuştu.

Davut Çetin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllardan bu yana giderek artan siyasi gerginlik, siyasi suçlama ve hakaret ortamı, en küçük bir siyasi uzlaşma çabasının olmaması, ülkemizi bütün provokasyonlara, tuzaklara açık hale getirmiş, terör ortamına zemin hazırlamıştır. Terörün tırmandığı, sınır bölgelerimizin savaş ve terör yuvası haline geldiği bir dönemde, TBMM kapalı kalmış, Türkiye bitmeyen bir siyasi gerginlik ve seçim ortamında kalmaya devam etmiştir. Bu konuda yaptığımız uyarılar, siyasi uzlaşma çağrıları duyulmamış, dinlenmemiştir. Artık terörü, teröristleri, arkalarındaki güçleri lanetlemekten, aynı uyarı ve çağrıları yapmaktan, hiç bir seçim sonucunun, hiç bir iktidarın bir tek cana değmeyeceğini söylemekten biz yorulduk; ancak siyasi liderlerimiz hep aynı sözleri ve tutumu tekrarlamaktan bıkmadılar. Bugün bir kez daha aynı sözleri duymayı değil, artık herkesin kendi sorumluluğunu sorguladığını görmek istiyoruz. Devletin zirvesinden sade vatandaşa kadar herkes kendi sorumluluğunu sorgulamalı ve her tür nefreti, şiddeti, kutuplaşmayı reddederek, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için net adımlar atmalıdır.”