Aydın Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleri için Devlet Malzeme Ofisi’nden yeni 80 otobüs ve 70 minibüs almaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı ilk toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki toplantıda gündemde yer alan 43 madde, ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem dışı verilen önergeler arasında yer alan Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne DMO’dan 80 otobüs ve 70 minibüs alınması konusu, meclis gündemine alınarak ilgili komisyona havale edildi. Başkan Çerçioğlu, ulaşım hizmetlerinde ücretli dönemin başladığını belirterek tüm meclis üyelerine Aykart dağıtılacağını söyledi. Çerçioğlu, “Ulaşım hizmetlerinde vatandaşlarımız kullan at ve Aykart ile faydalanabiliyor. Aykart alan vatandaşlarımız belediyemizin diğer hizmetlerinden yüzde 5 indirimden faydalanabilecek. Amacımız Aydın’a en iyi şekilde hizmet etmek.” dedi.

ŞÜKRAN GÜNGÖR, YILDIZ KENTER’E KAVUŞTU

Efeler ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu'nun ismine Yıldız Kenter isminin eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca CHP Sultanhisar Belediye Meclis Üyesi Emine Hayırsever’in bonzai kullanan gençlerin dramını anlatan kısa filme katkı sağlanması konusunda verdiği önerge meclis gündemine alındı.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale verdiği önergede kentte jeotermalle ilgili bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması için geniş katılımlı bir jeotermal panelinin düzenlenmesini istedi. Başkan Kale’nin Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi'ndeki Ercar Çerçioğlu’na ait villa ile ilgili bilgi talebine Başkan Çerçioğlu yazılı olarak cevap vereceğini iletti.

İncirlova’nın Acarlar Mahallesi'nde son bir yılda 8 yangının çıktığını ve itfaiyenin yangına müdahalede geç kaldığını belirten Başkan Kale, Başkan Çerçioğlu’ndan itfaiyenin daimi olarak Acarlar’da bekletilmesini istedi. Küçük ebatlı 4 yeni itfaiye aracı alınacağını dile getiren Başkan Çerçioğlu ise itfaiye erlerinin kalacağı lojman temin edilmesi halinde itfaiye aracının daimi olarak Acarlar’da bekletilebileceğini kaydetti.

SALGIN, HAYVANLARI TELEF ETTİ

Aydın’ın bazı ilçelerinde büyükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle karantinaya alınan bölgeler mecliste tartışıldı. AK Parti Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, ilçelerinde 50’ye yakın hayvanın salgın nedeniyle telef olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin mağdur olan üreticilere destek olması gerektiğini ifade etti.