Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, geçen günlerdeki Aydın ziyaretinde yaptığı havaalanı açıklaması üzerine çalışmalar devam ediyor. Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılması gerektiğnii söylemesinin ardından Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Hakan Ülken, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü ve Avrupa Havacılık Derneği Başkanı Temel Kotil ile Ankara'da görüştü.

Nüfusu 1 milyonu aşan, büyükşehir statüsündeki Aydın'daki havaalanının yolcu taşımacılığına açılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Ülken, Kotil ile fikir alışverişinde bulundu. Ülke kalkınması adına görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Kotil, "Çıldır Havaalanı’nın pist pozisyonu uygun olduğu anda biz THY olarak hazırız. En kısa sürede tekrar biraraya gelip konunun birlikte takipçisi olalım." dedi.

Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması konusunda her platformda ısrarcı olacaklarını belirten AYTO Başkanı Ülken ise, "Aydın'ın isminin geçtiği, ortak havaalanı adı altında bir havaalanı istemiyor, Aydın'a ait ve mevcut haliyle her şeyi neredeyse hazır halde olan Çıldır Havaalanı'nın yolcu taşımacılığına açılmasını istiyoruz. Birçok ilde iki veya üç havaalanı varken Aydınımız'ın hazır halde olan havaalanının yolcu taşımacılığına halen açılmamış olmasını hiç kimse, hiçbir gerekçeyle Aydınlıya anlatamaz. Artık bu konu çok uzatılmadan çözülmelidir. Bu bir talep ya da istek değil, hakkın teslimiyetidir. İlerleyen süreçte Ulaştırma Bakanlığı da dahil olmak üzere nereye gidilmesi gerekiyor ve kiminle görüşülmesi gerekiyorsa Aydınımız için sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.