2017 yılında Samsun'da yapılacak 23. Yaz Deaflympİcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hazırlıkları için kentte bulunan olimpiyat komitesi, Büyükşehir Belediyesi golf sahasında düzenlenen ağaç dikme törenine katıldı. Yüzlerce fıstık ağacı diken komite üyeleri, dünya engellilerinin Samsun’u hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 23. Yaz Deaflympİcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hazırlık çalışmalarından biri olan golf sahası alanında ağaç dikim etkinliği düzenledi. Etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile yurt dışı federasyonlarından yaklaşık 100 yetkili ve belediye bürokratları katıldı. Atatürk Bulvarı kenarında ağaçlandırılmak üzere ayrılan alanda olimpiyat komitesi üyeleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte fıstık çamı dikti. Yüzlerce çam fidanını yaklaşık bir saat içinde toprakla buluşturan komite üyeleri, etkinlikten dolayı büyük mutluluk duydu.

Fidan dikme etkinliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “2017 Yaz ayı 23. Deaflympİcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi yapılan hazırlıkların bir parçası olan faaliyetlerden yeni yapılmakta olan golf alanı ağaç dikim etkinliğindeyiz. Dün olimpiyata katılacak 108 ülkenin bayraklarını göndere çekmiştik. Bu gün de ağaç dikimi yaptık. Son derece güzel ve neşeli bir havada golf alanımıza fıstık çamları dikiyoruz. Bunlar iki üç sene içinde büyüyüp insanların altında oturabilecekleri seviyeye gelecekler. İnsanlık var olduğu sürece de buranın doğasına değer katacaklar. Böylece hem İşitme Engelliler Dünya Federasyonu başkanımızın hem de Türkiye Federasyonu başkanımızın ve valimizin katkıları ile oluşan bu güzel organizasyon Samsun’da bir nefes, anı olarak gelecek nesiller tarafından minnetle ve şükranla anılacaktır. İnsanlık fanidir. Bizler gelip geçiyoruz. Ama doğaya, insanlığa ve şehrimize yönelik yapılmış olan bu hizmetler, kıymet bulacaktır." diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: BU AĞAÇLARIN GÖLGESİNDE İNSANLAR OTURACAK

Samsun’un olimpiyatlara tüm hızıyla hazırlandığının altını çizen Vali İbrahim Şahin de “2017 Deaflympİcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na hazırlık anlamında güzel bir etkinlik yapıldı. Katılacak ülkelerin bayrağı göndere çekildi. Olimpiyat oyunları komitemiz, olimpiyatların yapılacağı alanları, tesisleri gezip incelemede bulundular. Bitirilenlere baktılar, inşaat halinde olanları gördüler. Bugün de golf sahamızın ön tarafında fidan dikim töreninde beraberiz. Bu ağaçlar büyüdüğünde insanlar gölgesinde oturacak, belki golf oynayanlar serinleyecek. Ama aynı zamanda buraya bir güzellik katacak. Aslında bir farkındalıktır. Samsun’un her tarafı yeşillik. Sahil yolunda da ciddi çalımalar yapılıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda burası çok daha yeşil olacak. 217 faaliyetleri Samsun'da çok hızlı yürüyor. Bu güne kadar yapılanların daha üst kalitede inşaatlar yapılıyor. Bunlar, 2017 sonrasında da Samsunlular bu tesisleri kullanacaklar. Olimpiyatların sağlıklı ve üst düzey organizasyonla gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, ellerinden geleni yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev ise olimpiyat hazırlıklarının Samsun’da baş döndürücü şekilde devam ettiğini kaydetti.