Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, toplu ulaşım şoförlerini ziyaret edip, “Bir kadrolu kaptan arkadaşım 3 bin lira maaş alacak, hizmet alımı arkadaşım 900 lira maaş alacak. Bu sömürüdür. Taşeron sistemi modern kölelik sistemidir.” dedi.

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında merkez Haliliye ilçesinde bulunan toplu ulaşım merkezindeki şoförleri ziyaret etti. Şoförlerin sorunlarını dinleyen Baydemir, “Bir insandan başka bir insana bir çakıl taşı dahi atılmayan bir seçim olsun. 160 merkezde bürolarımız yakıldı ama kimseye bir çakıl taşı dahi atmadık. Urfa’da gittiğim bütün toplantılarda diyorum ki, kafamızı kırsalar da biz Halfeti’nin gülünü atacağız. Çünkü biz halkımızın iradesine güveniyoruz.” dedi.

'URFALI 48 İLE AMELE OLARAK GİTMEYECEK'

Taşeron sistemini de 'modern köle sistemi' olarak tanımlayan Baydemir, bu sistemin ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi. “Bir milletvekili 900 lira ile geçinebiliyor mu?” diye soran Baydemir, şöyle devam etti: “Bir kadrolu kaptan arkadaşım 3 bin lira maaş alacak, hizmet alımı arkadaşım 900 lira maaş alacak. Bu sömürüdür. Dolayısıyla taşeron sistemi ortadan kalkacak. Niye bunları ifade ediyorum, çünkü herkesin onurlu bir yaşam kurma hakkı var. Bu bir lütuf değil. Bu, siyasetin vebalidir. Bunu yapmakla mükellefiz biz. Bir parlamenter ayda 900 lira ile geçsin bakalım. Her birinizin en az 4 çocuğu var, ayda 900 lira ile nasıl okutacağız bu çocukları? Urfa’yı artık AKP’nin insafına bırakmayacağız. Urfa’yı AKP’nin insafına bırakmak demek, zulme teslim etmek demektir. İnşallah bu defa güçlü bir muhalefeti çıkaracağız ve o güçlü muhalefet ile Urfa hakkına hukukuna kavuşacak. Urfalı 48 ile amele olarak gitmeyecek.”