Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Bursa Bilim Şenliği'nde yüksek öğrenim alanında Akıllı Baret finalist olarak seçildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEBKA tarafından düzenlenen, Bilim Merkezleri Araştırma Geliștirme Enstitüsü Derneği tarafından desteklenen Bursa Bilim Șenliği, bilim severleri buluşturdu. Bilim severlerin proje sergileri, mesleki yönlendirme-atölye stantları, bilim gösterileri ve bilimsel birçok aktiviteyi bir arada sunarak halkın bilime ilgisini arttırmak amaçlandı.

Akıllı Baret Kontrol Sistemi Proje Yöneticisi Enes Ekim ve Yelda Arslan, akıllı baretin finalist seçilmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi.

Hemen her gün yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerine dikkat çeken Enes Ekim, "Bu kaza ve ölümlere karşı önlem almak için geliştirdiğimiz akıllı baret kontrol sistemi üzerinde iki yıla yakın bir süredir çalışıyoruz. Kullanıcı görüşlerini de alarak son haline getirdiğimiz ve testlerini tamamladığımız akıllı baret, şuan üretime hazır, yatırımcılarını bekliyor." dedi.

Yelda Arslan ise Akıllı Baretle, baretin gerekli alan ve zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı raporlanarak iş güvenliği uzmanları, ya da şirket yetkilileri tarafından anlık olarak masaüstü, web ve mobil ortamlarda görüntülenebileceğini kaydetti.

Bu sayede Akıllı Baret ile donatılan fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizmasının oluştuğunu anlatan Arslan, iş güvenliği sağlanırken, işçi sağlığının da korunduğunu ifade etti. Yelda Arslan, akıllı baretlerin her bir işçi için ayrı ayrı üretilip, kontrol sisteminin de işletmelere özel geliştirileceğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE, İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİ, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Dünya genelinde fabrika, maden, inşaat gibi alanlarda kullanım zorunluluğu bulunan kişisel koruyucuların başında baret gelmektedir. İşçilerin güvenliği için önemli bir yer teşkil eden baretin kullanımı zorunluluktur.
Ülkemiz iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise birinci sırada geliyor. Yaşanan iş kazalarının yüzde 7'si ölümle sonuçlanıyor.