Cep Telefonlarında IMEI numarası nedir, ne işe yarar, nasıl öğrenilir? IMEI Sorugulama nasıl yapılır? E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama yapılabilir mi? IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme yapmak ve konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından online IMEI sorgulama hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan BTK’nın online IMEI sorgulama ekranı üzerinden kolaylıkla akıllı mobil cihazlarının kayıt bilgilerini öğrenebiliyor. Özellikle de IMEI sorgulama ekranı üzerinde vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde güncel IMEI kayıt bilgilerini ve cihazın çalıntı olup, olmadığını öğrenebiliyor.

Mobil akıllı cihaz ürünlerine yönelik olarak son dönemlerde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından online IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. Özellikle de son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmekte olan modern mobil akılı cihaz ürünlerinin Türkiye’de son dönemlerde oldukça yüksek seviyelerde güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalmaya balaması nedeni ile günümüzde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bu tarz bir online sorgulama ekranı hizmete açıldı.

İnternet üzerinde yer alan ve 7 gün 24 saat tüm vatandaşlar tarafından herhangi bir üyelik gerektirmeden veya ücret ödemesi gerçekleştirilmesine gerek olmadan oldukça kolay bir şekilde kullanılabilmekte olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde tüm mobil akıllı ürünlerinin kayıt bilgilerinin ayrıntılı dökümlerine güncel hali ile ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de internete erişlim sağlanabilen her noktadan son derece pratik bir şekilde günün her saatinde kullanılabiliyor olması sayesinde Türkiye’de akıllı mobil cihaz piyasası içerisinde meydana gelen güvenlik sorunlarının önüne geçilebilmesi açısından son derece pratik ancak oldukça etkin ve kaliteli bir çözümün resmi olarak oluşturulması BTK tarafından sağlanıyor.

 İnternet üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hizmete açılmış olan online IMEI sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde mobil akıllı cep telefonlarının ve tablet bilgisayarların ayrıntılı kayıt bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de günümüzde Türkiye’ye ihraç edilen veya Türkiye’de üretilen akıllı cep telefonu ürünleri veya tablet bilgisayar ürünlerinin üretimleri aşamasında sadece kendisine özel olacak ve dünya genelinde eşi benzeri bulunmayan 16 haneden oluşan IMEI numarası bulunuyor. Bu IMEI numarası Türkiye’de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde kayıtlı olması sayesinde artık vatandaşlar son derece pratik ve kolay bir şekilde internet üzerinde yer alan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun resmi bir uygulaması olan online IMEI sorgulama ekranı üzerinden oldukça kolay ve hızlı bir şekilde IMEI sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

 Bu çerçevede de internet üzerinde yer ala Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı tüm vatandaşlar tarafından doğrudan e-Devlet Kapısı üzerinden 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Üstelik vatandaşlar sanla devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama uygulamasını herhangi bir üyelik ya da kimlik doğrulaması gerekli olmaksızın gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.