Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Başkanı avukat Semih Esen, AK Parti 13 yıl içinde halkın gözünü boyama ve algı oluşturmayı şimdide yeni kelime oyunlarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Mağduriyet edebiyatıyla iktidara gelen AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olmalarına karşı tüm beceriksizliklerini sürekli algı oluşturmayla örtbas etmeye çalıştıklarını belirten Esen, iktidarın hükümet kurma çalışmalarında bu algıyı istikşafi (keşif yapma, keşfe çalışma, araştırma, yoklama ve keşif yapma) sürdürdüğünü kaydetti.

İl Başkanı Esen, CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, siyasi iktidarın, kelime oyunlarıyla halkı kandırmadan bir an önce vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Esen, "Siyasi iktidar kelime oyunlarıyla halkımızı sürdürüyor. 40 yıllık PKK terör örgütü siyasi iktidarın söylemleriyle Kandil, terörist başını adı İmralı, son dönemlerde halkın anlamını bilmediği Osmanlıca ve Arapça kelimelerle sürdürüyor. Hep algı hep algı. Ama artık halkımız bu algılara inanmıyor. Bunların hepsi göz boyacılık. Şimdide hükümet kurma arayışlarında istikşafi kelimesiyle gözboyacılığı yapıyor. Bırakın artık bu kelime oyunu yalanlarını." diye konuştu.