Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımdaki verimin artması için çiftçilere kullandırılması amacıyla alınan 57 araç Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her insanın doğduğu yerde doymasını sağlamak için ilçelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Çiftçilerin ihtiyaç duyduğu; ancak almakta güçlük çektikleri tarımsal araçlarda 15 adet katı gübre dağıtım römorku, 13 adet ağır tip goble makinası, 10 adet taş toplama makinası, 9 adet seyyar tip selektör, 6 adet sabit tip selektör ve ilçe belediyelerinin ihtiyaç duyduğu 5 adet cenaze nakil aracı olmak üzere toplam 57 aracın teslim töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Toplam bedeli 2 milyon TL tutan araçların teslim törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Ahmet Doğan ve Havva Talay Çalış, AK Parti Eski Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, ilçe belediye başkanları, ziraat odası başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, alınan araçların ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilere kullandırılacağını, cenaze nakil araçlarının ise ilçe belediyelerine verileceğini söyledi. Yapmış oldukları araç desteği ile çiftçilerin daha modern imkanlarla ekip dikebileceklerini ve bu yolla üretimin artacağını dile getiren Başkan Çelik, "Bir kentin ekonomik değerleri ticaret, turizm ve benzeri olabilir. Ama tarımın katkısı daha büyüktür. Çünkü tarımsal katkının neredeyse tamamı şehrimizde kalır." dedi.