Batman’da yaklaşık 4 yıl önce faaliyet göstermeye başlayan Gıda Bankası her ay 350 aileye gıda desteği veriyor.

Akyürek Mahallesinde bulunan Batman Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteriyor. Dernek muhtaç ailelere şu ana kadar 750 bin lira değerinde gıda desteği sunmuş ve sunmaya devam ediyor.
Gıda bankası yetkilileri çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Yardımlarımız her ay düzenli şekilde yoksul ailelere yapılıyor. Her ay 350 aileye düzenli olarak gıda yardımı yapılıyor. Derneğimize nakit para kesinlikle girmiyor. Tamamı gıda desteği olarak yapılıyor. Yaklaşık 9 bankada hesap numaralarımız var. Derneğimize destek olmak isteyen hayırseverler banka hesaplarımıza para yatırıyor. Biz de bu para ile gıda satan firmalardan ürün satın alıyoruz. Bu ürünleri derneğimizde şartları uygun olan insanlara dağıtıyoruz." dedi.

'YARDIM ALANLARIN TAMAMI MERKEZDE İKMET EDİYOR'

Dernek yetkilileri, yardım yapılan kişiler hakkında da şunları söyledi: "Derneğimizden destek alan herkes Batman kent merkezinde ikamet etmek zorunda. Kesinlikle merkez dışında yardımları veremiyoruz. Başvuru yapan ailelerimizi komisyonlarımız tespit ediyor. Durumu gerçekten iyi değilse bizden gerekli yardımları alıyor. Ancak durumu elverişli ise bizden destek alamıyor. Şu şartlardaki insanlar bizden destek alabiliyor: İş versen dahi çalışabilecek kimsesi olmayanlar. Yaşlılar, engelliler ve sürekli tedavi görmekte olan hastalar."