Hangisi kemirgenlerdendir gelincik, oklu kirpi, sansar, firavun faresi

Kemirgen Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri İle Kemirgenler

Doğada pek çok hayvan türü vardır. Bu hayvanlar kategorilere ayrılmıştır. Kemirgen hayvanlar da o hayvan türlerinden birisi olup belirli bir kategoriye alınmışlardır. Kemirgen hayvanların neler olduğu son günlerde merak konusu olmuştur. Peki kemirgen hayvanlar hangileridir? İsimleri ve özellikleri ile kemirgen hayvanlar nelerdir? İşte kemirgen hayvanlar ile ilgili tüm detaylar.

Kemirgen hayvanlara kemirgen denmesinin sebebi köpek dişlerinin aşırı derecede gelişmiş olmasıdır. Bu hayvanlar en sert maddeleri bile kemirebilirler. 

Kemirgen Hayvanlar Hangileridir?

1) Sincap

Sincapgiller familyasından olan bir hayvandır. Anadolu'da en çok görülen kemirici hayvanlar arasındadır. Sincap azı dişleri çok gelişmiştir. Omurgalı hayvanlar arasında yer alan Sincap kuyrukları uzun olan bir kemirgen hayvandır. Daha çok ormanlık ve ağaçlık bölgelerde yaşamaktadırlar. Yaşam alanları çok geniştir. 

2) Kunduz

Kemirici hayvanlardan bir tanesidir. Kunduz gözleri küçük ve kulakları da oldukça ufaktır. Bacakları da kısadır. Çok uzun süre su altında da yaşayabilirler. Kunduz hayvanının Latince ismi Rodentia'dır.

3) Hamster

Fare türlerinden bir tanesidir. En yaygın kemirgen hayvanlar arasındadır. Hamster evcilleştirebilen kemirgen hayvanlardandır. Yetiştirilmesi ülkemizde de oldukça yaygındır. Hamster Avrupa başta olmak üzere Asya'ya kadar uzanan bir yaşam coğrafyası vardır.

4) Kirpi

Kemirici hayvanlardan bir tanesidir. Dünya'da ki en eski kemirici hayvanlar arasındadır. Kirpi memeli hayvanlardan bir tanesidir. Oldukça uzun dikenlere sahiptir. Doğal yaşam alanları ise Afrika ve Asya olarak bilinmektedir. Yerin altında da yaşayabilirler. Daha çok geceleri ortaya çıkarak avlanırlar. 

İsimleri ve Özellikleri İle Kemirgenler

1) Keme

Sıçan ve fare türleri arasındadır. Ratus Latince ismidir. Sivri ağızları ve kesik olan üst dudakları bulunmaktadır. Keme hayvanının uzunluğu 16 ile 23 santimetre arasında değişmektedir. Keme hayvanları daha çok sürü halinde yaşamaktadırlar. 

2) Cavy

Ülkemizde yaşamayan kemirgen hayvanlardan bir tanesidir. Kobaygiller familyasına mevcuttur. Cavy hayvanının toplam 18 türü bulunmaktadır. Görünüşü itibari ile tavşan ile karıştırılmaktadır. Kuyruksuz bir kemirgen hayvandır.

3) Yediuyuklayan

Küçük fare türleri arasındadır. Boyları tam olarak 30 santimetredir. Kış uykusuna yatmaları ile bilinen kemirgen hayvanlardandır. Ağaç kavuklarına sürekli olarak yuva yaparlar.