Artvin'in Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Muhasip Üye Şükrü Aydemir, Gürcistan'ın Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan'ı ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ataşesi Özay Kutlu ve Ekonomi Bakanlığı Ataşesi Mikail Develioğlu'nun da hazır bulunduğu görüşmede, başta nakliye sektörü olmak üzere iki ülke arasında yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Doksan (90) gün geçiş hakkı uygulamasının meydana getirdiği sorunlar Gürcü makamlarına daha önce iletilmiş ve bu konuda çalışmaların başlatıldığı bilgisi alınmıştı. Bu kapsamda hem Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikadladsze hem de TC Batum Başkonsolosu Temizkan’dan alınan bilgilere göre bu konu ile ilgili Gürcistan Hükumetinin yaptığı çalışmalar 30 Nisan tarihinde tamamlanacak ve yeni bir uygulamaya geçilecek.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ile gerçekleştirilen görüşmede Gürcistan yol kontrol birimlerince Türk araçlarına yönelik haksızca ve usulsüzce yazılan cezalar ele alındı. Yaz dönemi uygulamaları, Gürcistan Cumhuriyeti topraklarında karşılaşılan park yeri ve sıra sorunları da gündem maddeleri arasında yerini alan önemli konu başlıkları görüşüldü.

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri 19 Nisan Pazar günü Gürcü-Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) tarafından organize edilecek toplantıya katılacak. Ayrıca Gürcistan Finans Bakanı Birinci Yardımcısı ve aynı zamanda Gelirler Departmanı Başkanı Giorgi Tabuashvili ile İçişleri Bakanlığı Polis Departmanı yetkilisi ve Ekonomi Bakanlığı yetkilisinin de katılacağı toplantıda iki ülke arasında yaşanan sorun ve sıkıntılar değerlendirilecek.