Çinli telekomünikasyon devi Huawei'e bağlı olan Honor markasının beklenen telefonu Honor 7'nin lansmanı yapıldı. Tasarımı ve teknik özellikleri ile fark yaratan Huawei Honor 7'yi sizler için inceledik. Tüm özellikleri ve detaylı bilgileri bu haberimizde...
Lansmanından hemen önce teknik özellikleri ve tasarımı hakkında sızıntıların paylaşıldığı Honor 7’de yekpare bir metal çerçeve göze çarpıyor. Telefonun arka kısmına büyük bir parmak izi okuyucu konumlandırılırken, ön kısımda ekran yan çerçevelerinin oldukça dar olması tasarımı keskinleştirmiş.

Telefonun teknik özelliklerine göz atacak olursak, 5.2″ Full HD IPS ekran net ve parlak bir görüntü sunuyor. 4×2.2 GHz ve 4×1.5 GHz gücündeki 8 çekirdekli Kirin 835 işlemci, ekran ile birleştiğinde güç tasarrufu konusunda güzel veriler yakalıyor. 3 GB RAM ve 16/64 GB dahili depolama alanı sunan Honor 7, bu anlamda da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. 21 megapiksel çözünürlükte ve Sony IMX230 lense sahip arka kameraya ve 8 megapiksel ön kameraya sahip olan telefonun arka kamerasında okofokus ve çift tonlu LED flaş gibi üst seviye telefonlarda standart hale gelen özellikler de yer alıyor.

Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olan Huawei Honor 7’de Emotion UI 3.1 adında özelleştirilmiş bir arayüz mevcut. Hızlı şarj özelliğine sahip olan 3100 mAh’lik değiştirilemeyen batarya bir handikap olarak görülse de 1,5 saat gibi kısa bir sürede şarj olması bu eksikliği ortadan kaldırıyor.

322$’dan başlayan fiyatlarla ilk etapta Huawei’nin anavatanı olan Çin’de satışa sunulacak Huawei Honor 7’nin ülkemizde de satışa sunulması planlanıyor. (Akillitelefon.com)