İnternet kullanımı zaman ve mekân tanımasa da, sanal âlemle bazı işler söz konusu olduğunda yer de önemli olabiliyor. Örneğin söz konusu olduğunda İstanbul isminin öne çıkmadığı söylenemez.

Nu durumun nedeni aslında çok da akıl almaz değil. İstanbul ülkemizde hemen her türlü yenilik konusunda öncülük eden ve özellikle teknolojik gelişmeleri ilk olarak özümseyen şehir olarak kabul edilebilir. Tabi ülkemizdeki internet altyapısı, internet kullanımı ve SEO çalışmaları ile ilgili konularda da öncülük yaptı. Dolayısıyla üniversitelerde eğitimi verilmeyen SEO uzmanlığı konusunda da en önde bulunan şehir konumunda bulunuyor. İstanbul’da kurulan dijital ajanslar, olarak hizmet verdikleri ve konudaki uzmanlığını tecrübeleri ile kazanmış olan SEO uzmanlarıyla çalıştıkları için, SEO hizmeti almak isteyen kişilerin İstanbul’daki ajanslardan ve uzmanlardan faydalanmaları en mantıklı seçenek olarak görünüyor.

İstanbul SEO çalışmaları Konusunda öne çıktığı gibi, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi veya itibar yönetimi gibi alanlarda da öne çıkan bir şehir olarak görünüyor. Çünkü bu görevlerin tamamı internet dünyasında tecrübeli ve SEO konusunda birikimi olan uzmanlar tarafından geliştirilen ve uygulanan stratejiler olarak kabul edilebilir. O halde sanal âlem konusunda uzman, SEO çalışmaları konusunda ülkemiz içi uzun sayılabilecek bir süre olan 5-10 yıllık deneyim sahibi ve aktif olarak çalıştığını referansları ile ispat eden bir uzmanla veya ajansla çalışmak alternatifi olmayan bir durum olarak gösterilebilir. Çünkü piyasadaki çoğu kişinin iddia ettiğinin aksine, SEO çalışmalarının başarıya ulaşması için iyi bir ön hazırlık ve analiz süreci geçirilmesi, gerekli uygulamaların uygun biçimde yapılması ve çalışmaların başarıya ulaşması için gerekli olan belli bir süre boyunca sabredilmesi gerekecektir.

Sonuç olarak olarak çalışan ve web sitenizin Google sıralamasında üst sıralara tırmanmasını sağlayacak olan kişi, İstanbul gibi internet imkânları konusunda ülkemizde öncülük yapmış bir şehirde çalışan kişi olursa uygun olacaktır. Tabi bu kişinin göstermiş olduğu referanslarla ve yaptığı çalışmalarla bu konu hakkındaki uzmanlığını ve başarılarını kanıtlaması da gerekecektir. Böyle bir uzmanla çalışarak, web sitenizin ve işletmenizin/kuruluşunuzun bugününü ve geleceğini garanti altına alabilirsiniz.