Kırsal kesimdeki üreticiyi desteklemek için "Fidanlar bizden, meyveler sizden" sloganıyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılının ikinci dönemini kapsayan dağıtım kampanyasını, Menderes ilçesine bağlı Değirmendere'de başlattı. Belediye, aralık ayına kadar yapacağı dağıtımlarla üreticiye, sadece 2015 yılı içinde 1,1 milyon adet fidan vermiş olacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, "Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi" projesi kapsamında üreticilere yönelik meyve fidanı dağıtımların ikinci dönemi başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı sembolik törenle ilk etapta Menderes'in yedi mahallesinde, 2 bin 300 adet zeytin fidanı dağıtıldı. Dağıtımdan önce üreticilerle sohbet eden Başkan Kocaoğlu, kırsal kesimde verimi arttırmak ve kaliteyi yükseltmek için üreticinin ihtiyaç duyduğu her türlü desteği verdiklerini belirterek, “Köylerimizin kalkınması için bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız.” dedi. Vatandaşların, köylerindeki ihtiyaçları muhtarlar aracılığıyla kendilerine iletmelerini isteyen Kocaoğlu, mümkün olan bütün talepler, en kısa zamanda karşılamaya çalışacaklarını söyledi. Fidanlarını belediye görevlilerinden teslim alan üreticiler de Kocaoğlu'na teşekkür etti.

1 YILDA 1 MİLYON 100 BİN FİDAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimdeki üreticilerin desteklenmesi amacıyla başlattığı proje kapsamında, 2015 yılının ilk döneminde 725 bin 166 adet meyve fidanı dağıttı. Projenin ikinci dönemini kapsayan aralık ayına kadarki süreçte ise badem, zeytin, ceviz, incir ve kestane olmak üzere 21 ilçede, 21 bin üreticiye toplam 378 bin 385 fidan dağıtılacak. Böylece sadece bir yıllık dönemde dağıtılan fidan sayısı 1 milyon 100 bini aşmış olacak. Projeyle kırsal kesimdeki üreticinin gelirlerinin arttırılmasının yanısıra yaklaşık 20 bin dekar arazinin meyveciliğe kazandırılması hedefleniyor.