Okulun bilgisayarını hackleyerek kendisini sadece kızların olduğunu sınıfa kaydeden kişi Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk hangisidir? Lisedeyken arkadaşıyla birlikte okulun bilgisayarını "hack"leyerek kendisini sadece kızların olduğu sınıfa yerleştiren kişi kimdir?

A. Steve Jobs

B. Mark Zuckerberg

C. Bill Gates

D. Elon Musk

Cevap: Bill Gates

Bill Gates Kız Tavlamak için Bilgisayar Hackledi

Microsoft kurucuları Bill Gates ve Paul Allen, öğrencilik zamanlarında bilgisayar yeteneklerini kızlarla tanışmak için kullanmışlar. İşte onların hikayeleri...

Bill Gates, halihazırda dünyanın en zengin adamlarından biri. Bu yaşında bile elini sallasa ellisi olmasına rağmen, okul zamanında işler aynı değildi.

Yeni yapılan bir röportajda Gates, Microsoft kurucu ortağı Paul Allen ile birlikte okul zamanında nasıl kız tavlamaya çalıştıklarını anlattı.

Bill Gates, kızlarla iletişimde zorlanıyordu

Çalıştıklarını diyoruz, zira durum Gates’in cesaretsizlik ve beceriksizlikleri üzerine sonuç vermemiş.

Nasıl yaptıklarına gelecek olursak, tabii ki bilgisayar vasıtasıyla.

Röportajda, öğretmenlerinin bilgisayara alışmakta ve cihazı kullanmakta zorluk çektiğini belirten Gates, matematik yetenekleri sayesinde Allen ile birlikte bilgisayarlara erişim sağlayabildiklerini söyledi.

Sınıftaki tek erkek: Bill Gates

Neowin’in haberine göre bilgisayarlara erişim sağladıktan sonra Allen ve Gates, Gates’i sınıftaki tek erkek olacak şekilde ayarlıyorlardı. Bu sayede kızlarla tanışma şansı bulabilecek olan Gates, çekingenliği yüzünden planı başarısızlığa uğratıyordu.

Daha sonra bilgisayarı iyice kavrayan Gates ve Allen, diğer öğrencilere programlama dersleri vermeye başladılar. Bu durum, ikilinin çeşitli şirketlerin yazılım problemlerini çözmekte yardımcı olmalarına kadar ilerledi.

BBC4 kanalı tarafından yayınlanan radyo programında çocukluğundan bahseden Gates, aslında programa Bill & Melinda Gates Kuruluşu hakkında konuşmak için gitmişti.

Sanıyoruz ki bilgisayarla haşır neşir olan her çocuk, sosyal anlamda bu tür zorluklar çekiyor, Microsoft kurucusu bile.

:: Bilgisayar yeteneklerinizi karşı cinsle tanışmak için kullandınız mı?