Medyumların ne olduğunu açıklayacağımız bu yazımız Medyum Mahmut Kılıç Hocanın yardımı ile yazılmıştır. Kişisel sitesine giderek diğer yazılarını da okuyabilirsiniz.

Medyumlar kalp gözleri açık olan, cinlere hükmedebilen insanlara yardım etmeyi hayatının amacı kabul etmiş A dan Z ye dünya üzerinde ne kadar din varsa bilgi sahibi olan, her dinin ilmi yönlerini bilen din ve bilim adamlarıdır. İnsanların yaşayıp da kendi çabalarıyla değiştiremediği sıkıntıları gidermeye elinden geldiğince yardımcı olan medyumlar genel olarak yanlış anlaşılan zatlardır. Bunun nedeni diziler, filmler, üfürükçüler ve günümüz falcılarıdır. Bu faktörlerin her birini de izninizle açıklamak isterim.

Dizi ve film faktörü: Diziler ve filmler yüzünden medyumlar yanlış tanıtılır. Birçok kişi medyumları imamlarla bir görür bu yüzden ancak böyle bir şey yoktur. İmamların işi ve medyumların işi farklıdır. Biri diğerinin işine burnunu sokmaz. Medyumlara insanlara yardım ederken imamlar ezan okur ve namaz kıldırırlar.

Günümüz Falcıları: Günümüz falcıları kendilerine medyum diye seslenirler. Ancak yaptıkları sadece üç beş fala bakmaktır. Bu kişiler fala bakarlar ve kişinin geleceği hakkında kehanette bulunurlar. Söyledikleri şeyler gerçekleşir veya gerçekleşmez bunun hakkında bir şey diyemem ancak bu kişilere fal baktıranlar eğlence amacıyla yaptırır ve bu falcılarda eğlence amacıyla büyüye bakarlar. Kısaca gördükleri kehanette ciddiyet yoktur. Ancak medyumlukta öyle değildir. Medyumlarda fallara bakar ancak sadece tek bir fala değil aynı kişi için farklı fallara bakar sonunda da yıldızname bakarak geleceği hakkında bir kehanette bulunur. Bunlarda gene kesin şeyler diyemeyiz. Çünkü kesin olan geleceği bir tek Allah bilir. Ayrıca medyumlar fal bakarken daha ciddiyetle bakar tabiri caizse atmasyon şeyler söylemez. Günümüz falcıları kendilerine medyum dediği için medyumlar modern falcılar olarak görülür.

Üfürükçüler: Medyumlar üfürükçüler olarakta anılmakta ancak üfürükçüde değillerdir. Üfürükçüler medyumluğun farklı bir kolu diye tanımlanabilir. Yaptıkları şey yaptıkları iksirlerle insanlara şifa dağıtmaktır. Üfürükçülükte medyumlukla bir sayıldığı için ve üfürükçülere olan güven oldukça düşük olduğu için medyumlara olan güvende oldukça düşüktür. Ama medyumların üfürükçülerle de bir alakası yoktur medyumlar ne üfürükçü ne falcıdır nede imamdır medyumlar hepsinden farklı bir şeydir medyumluk kendine has bir şeydir.

Medyum Mahmut Kılıç Hocanın diğer yazıları için… http://www.medyummahmutkilic.com